back to top

Popularna navijačka pjesma ponovo postala viralna: Navijači Celtica atmosferom oduševili fudbalski svijet

Drugi upravo čitaju

Okršaj dva najveća kluba u Škotskoj uvijek je pun naboja što rezultira isitnim fudbalskim spektaklom. Sinoćnji Old Firm Derby završen je pobjedom domaće ekipe Celtica s visokih 3:0, a kako ne pobijedili kada su domaći navijači priredili fantastičnu atmosferu. Tako su navijači “Zelenih” prije utakmice zapjevali popularnu navijačku pjesmu “You will never walk alone”, na jedan fantastičan način. Celtic Park je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a iz video sadržaja da se primijetiti da čitav stadion pjeva u glas.

Fenomenalni navijački uvod pozitivno se odrazio na fudbalere Celtica koji su došli u prednost već u petoj minuti utakmice. Za 1:0 zabio je Reo Hatate koji je nedavno stigao iz japanske ekipe Kawasaki.

Do kraja prvog poluvremena, Celtic je riješio pitanje pobjednika. U 42. minuti svoj drugi gol na meču postigao je Hatate da bi u 44. Abada zabio za visokih 3:0.

U nastavku susreta nije bilo promjene rezultata, a junak meča bio je Japanac Hatate koji je osvojio srca svih navijača Celtica.

Ovim trijumfom Celtic je preuzeo lidersku poziciju škotskog Premiershipa i sada imaju jedan bod prednosti u odnosu na ljutog gradskog rivala.

Ovo je još jedan dokaz da, u doba pandemije, fudbal bez navijača gubi svoju draž.

Možda te zanima