NAVIJAČKA GRUPA ‘FUKARE’ PREKINULA BOJKOT: UJEDINJENI ZA SLOBODIN POVRATAK U PREMIJER LIGU BIH

Drugi upravo čitaju

Odluka o povratku donesena je nakon intenzivnih sastanaka između predstavnika Fukara i članova Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Sloboda”, a predvodili su ih predsjednik kluba, Senad Mujkanović, te Samir Subašić i Kemal Papračanin.

Fukare su svojim bojkotom željele izraziti nezadovoljstvo nakon što je FK Sloboda ispala iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Njihov izbor za vođenje kluba nije bio prihvaćen, što je rezultiralo njihovim “odlaskom” s tribina. Smatrali su da klub “tone dublje” i da je potrebno hitno djelovanje kako bi se osigurao povratak u elitno nogometno društvo.

Nakon nekoliko konstruktivnih sastanaka, strane su približile svoje stavove i postigle konačan dogovor o povratku Fukara na tribine Tušnja. Svi učesnici sastanka usaglasili su se oko zajedničkog cilja – povratka FK Slobode u Premijer ligu BiH. Ova odluka označava novu eru saradnje između navijača i kluba te pokazuje važnost jedinstva u podršci ekipi u ključnim trenucima.

Predsjednik FK Sloboda, Senad Mujkanović, izrazio je zadovoljstvo zbog povratka Fukara na stadion Tušanj te istaknuo da je podrška navijača ključna za uspjeh kluba. Također, zahvalio je navijačima na strpljenju i shvatanju te se raduje zajedničkoj borbi za povratak Slobode u Premijer ligu BiH.

S druge strane, predstavnici Fukara naglasili su kako će se njihova podrška ekipi vratiti s punim intenzitetom te da će biti najglasniji i najvatreniji navijači u ostvarivanju ciljeva kluba.

  • Nadamo se da će povratak Fukara na tribine stadiona Tušanj donijeti dodatni zamah i motivaciju igračima i stručnom štabu FK Sloboda u borbi za povratak u Premijer ligu BiH. Sada je vrijeme za jedinstvo, podršku i zajednički rad, jer samo ujedinjeni mogu ostvariti velike ciljeve. Povratak Fukara na tribine stadiona Tušanj označava novu nadu i entuzijazam među navijačima, igračima i cijelom fudbalskom zajednicom. Jedinstvo i podrška bit će ključni u ostvarenju zajedničkog cilja – povratku Slobode u Premijer ligu BiH, gdje klub pripada svojom tradicijom, ljubavlju i strašću prema fudbalu – saopćeno je iz FK Sloboda.

Izvor: hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Možda te zanima