back to top

Na utakmici Mura – Maribor od eksplozivne naprave povrijeđeno šest osoba

Drugi upravo čitaju

Maribor je u službenom odgovoru na incident u Murskoj Soboti napisao kako žali i osuđuje incident.

Utakmica 21. kola slovenskog fudbalskog prvenstva Mura – Maribor prekinuta je u 58. minuti nakon što su gostujući navijači bacali pirotehnička sredstava na i oko igrališta pri čemu su šestorica članova Mure povrijeđena.

Incident se dogodio u 58. minuti kada su navijači Maribora, koji je u tom trenutku vodio sa 2-0, zasuli teren raznim pirotehničkim sredstvima. U jednom trenutku na mjestu gdje su se zagrijavali Murini igrači odjeknula jaka eksplozija, nagađa se kako je bačen topovski udar, pri čemu su povrijeđena petorica igrača i kondicioni trener.

Slovenski mediji navode kako su dvojica povrijeđenih imaju oštećenja sluha i opekline, a navodno su najteže stradali Tilen Ščernjavič i Niko Kasalo koji praktički ništa ne čuju i obojica će, prema prvim informacijama, izbivati ​nekoliko sedmica.

NK Maribor/Facebook

“U 58. minuti susreta među naše fudbalere koji su se zagrijavali uz igralište doletjela je eksplozivna naprava pri čemu su povrijeđena petorica naših fudbalera i kondicioni trener. Privremeni gubitak sluha, jake glavobolje, opekline na nogama dvojice fudbalera samo su neke od posljedica ovog čina. Sva šestorica morala su biti pregledana na Hitnoj pomoći radi daljnjih pretraga,” objavila je Mura.

“U blizini događaja nalazio se i jedan od dječaka skupljača lopti, koji je napustio teren u strahu,” poručili su iz Mure dodajući kako vjeruju da će Nogometni savez Slovenije poduzeti primjerene i stroge korake te pokazati nultu toleranciju na takve ekscese.

Nakon duge pauze službene osobe su uvjetovale nastavak utakmice kako bi se ispraznio gostujući navijački dio. Međutim, kako se to nije dogodilo, utakmica je prekinuta.

Maribor je u službenom odgovoru na incident u Murskoj Soboti napisao kako žali i osuđuje incident.

“Želimo i najoštrije osuđujemo incident. Ne sjećamo se incidenta, kakav se dogodio danas u Murskoj Soboti, te se nadamo i vjerujemo da se više nikada neće ponoviti. Želimo igračima i članovima NŠ Mure, koji su zadobili povrede tokom eksplozija na rubu terena, uspješan oporavak, što skoriji,” objavio je mariborski klub u saopštenju.

“Upotreba pirotehnike koja je prešla dozvoljenu granicu i dovela do povreda fudbalera Mure i članova stručnog štaba, zasjenila je sav trud svih sudionika na terenu i nastojanja da se prati praznik fudbala. Nesuglasica nije bilo ili eventualne tenzije u iščekivanju utakmice, koje bi mogle utjecati na djelovanje grupa ili pojedinaca,” naglasili su iz Maribora.

Na vrhu tabele slovenskog prvenstva nalazi se Celje sa 51 bodom, Maribor je peti sa 32 boda, a Mura stepenicu niže sa 25 bodova.

(24sata.info/n1)


Izvor: 24sata.info

Možda te zanima