Na stazama uspjeha – 750 trkača vratilo olimpijski duh Sarajevu

Organizatori “Two Cities Marathon-a” zahvaljuju se Mozzartu na finansijskoj podršci

Podrška na duže staze… Godinama unazad kompanija Mozzart pomaže sportskim klubovima, savezima, udruženjima, a bila je i sponzor manifestacije “Two Cities Marathon”, u organizaciji Udruženja “Dečki u plavom”. Veliki trkački praznik u Sarajevu okupio je 750 učesnika iz BiH i još 12 zemalja.

Maraton je olimpijska disciplina, a 42.195 m trase utrke prostiru se u granicama olimpijskog Sarajeva, odnosno danas Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Ova trka je imala za cilj spajanje ljudi, promociju sporta, zdravih životnih navika…

na stazama uspjeha – 750 trkača vratilo olimpijski duh sarajevu
Na stazama uspjeha – 750 trkača vratilo olimpijski duh Sarajevu 1

“Organizacija jedne ovakve manifestacije iziskuje puno vremena, energije, volje, ljubavi prema sportu, u ovom slučaju prema trčanju jer se uvijek nailazi na mnoštvo problema koje treba riješiti u zadnji čas. Drago mi je da je cijela manifestacija protekla savršeno i da su ljubitelji ove atletske discipline mogli uživati u četvrtosatnom prenosu na nacionalnoj televiziji. Želim se zahvaliti Mozzartu za finansijsku podršku projektu, jer su nam na taj način pomogli da uspješno realizujemo ovu manifestaciju”, naglasio je Darko Lončar, predsjednik udruženja “Dečki u plavom”.- Tekst se nastavlja nakon oglasa –

Ovaj trkački spektakl ocijenjen je kao jedna od najbolje organizovanih utrka u Bosni i Hercegovini.

“Nadamo se da će u budućnosti razni nivoi vlasti znati prepoznati potencijal utrke i pomoći u realizaciji iste. Također, želja nam je da turističke zajednice kroz svoje kanale vrše promociju “Two Cities Marathon-a” i da na taj način dovedemo u Sarajevo i Istočno Sarajevo veći broj stranih trkača. Učesnici su posebno istakli da je inkluzivnu karakter utrke bio nešto što nas izdvaja od drugih. Imali smo veliki broj učesnika sa smanjenom pokretljivošću i potpunim oštećenjem vida”, kaže Lončar.

“Two Cities Marathon” je sedma utrka u nizu organizovana uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

“Do kraja godine organiziraćemo još tri utrke, Plavi krug – povodom sto godina sarajevskog Željezničara, treće izdanje utrke TRČIM. UŽIVAM. RECIKLIRAM, te sarajevski Advent Run”, zaključio je Lončar.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Alem
Alemhttps://korner.ba/
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Voli nogomet ali je, zbog previše obaveza, na korner.ba zadužen uglavnom za kladionicu i kladioničarske preporuke.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima