back to top

Mulalić komentarisao manju minutažu pojedinih igrača: Svima je ulaz trening, nazovite ih pa pitajte za detalje

Drugi upravo čitaju

Fudbaleri Željezničara i Posušja remizirali su rezultatom 1:1 u susretu 19. kola m:tel Premijer lige BiH, a na konferenciji za medije nakon utakmice, Edis Mulalić žalio je zbog toga što njegova ekipa nije uspjela zadržati vodstvo stečeno u prvom poluvremenu.

– Otvorili smo utakmicu dobro, kontrolisali smo rezultat. Znali smo da igrači Posušja dobro stoje, imamo tri-četiri zicera, tu moramo zatvoriti utakmicu, dogovorimo se da radimo isto, desi se individualna greška, naš korner bio, lopta dođe do našeg golmana, nije fer da ga kritikujemo, spasio nas je milion puta, ovo nije nikakva kritika sa moje strane, on zna šta je treba da uradi. Od tog momenta se ugasila situacija na terenu, to je bio prelomni momenat utakmice. Tipičan primjer kako greška može da ugasi jednu utakmicu, ne bi se to trebalo dešavati, ali lako je pričati nama sa strane. Čestitam Posušju, vazda korektna ekipa, pošteno rade i izgaraju, čestitam im na bodu, rekao je Mulalić, te zatim dodao:

– Cilj nam je bio da napravimo iskorak u odnosu na prošlu godinu, napravili smo pomak u mnogo stvari. Vi bolje znate brojke, u gostima smo drugi tim, Posušje je treće, kad uzimamo taj segment u obzir. Dali smo više golova nego prošle polusezone. Sve vrijeme smo u vrhu. Bilo je dobrih utakmica, teško nas je negdje neko nadigrao, nismo bili potčinjeni, utakmica sa Sarajevom je bila za infarkt, u Tuzli se dobra igra vratila golom. Negdje smo se nagradili golom, negdje nismo, imamo dva mlada reprezentativca, neki igrači su skrenuli pažnju na sebe, imamo dosta mladih igrača koji radom mogu dosta toga napraviti. Velež u Gabeli i Široki Brijeg na Pecari smo izgledali nemoćno, super ako se ne možemo sjetiti, teško da nas je neko baš nadigrao i da nam se baš zamantalo od neke utakmice, te da nismo mogli doći sebi.

Trener Željezničara govorio je i o prelaznom roku.

– Iskreno, trebamo dovesti dosta igrača. Ne treba više od pet. Nismo duplirani na svakoj poziciji, umijeće je da smo uspjeli sa vrlo malo povreda da izvučemo ovu polusezonu, moraš biti kuhar da napraviš smjesu da ne smije niko da ti se povrijedi. Ja sam tu već godinu dana i imamo malo povreda, nemamo širok roster, ne smijemo igrati prijateljske utakmice sredinom sedmice da nam se neko ne povrijedi. Žao mi je Manijaka jer im nismo poklonili pobjedu, narod ne interesuje jesmo li dobili platu, on je došao da gleda utakmicu i da pobijedimo. Ne treba biti Hegel i pametnjaković, moj zadatak je bio da izvučemo maksimum iz ove ekipe. Da bih odgovorio na svako kolo, svakog protivnika, ako hoćemo da igramo sa ove tri ekipe koje su ispred nas, trebaju nam pojačanja. To iziskuje puno energije sa naše strane. Briga ljude što mi imamo ili nemamo, ja ga razumijem. Hoćemo li biti u stanju, to niko ne zna. Sa ciljanim igračima koji puno i ne koštaju, može se napraviti dobra ekipa, ali opet ćeš biti osuđen na rad. Tu ne trebaju velika sredstva, hoćemo li biti u stanju, to nije pitanje za mene. Godinu dana stojim ispred kluba, ja mogu plan reći, hoćemo li to moći dovesti, nije u mom dometu. Vidjećemo. Situacija sad, veze nemam hoćemo li moći ili nećemo, kazao je Mulalić.

Na kraju je Mulalić komentarisao i nastupe pojedinih igrača.

– Mekić je imao pad nakon Sarajeva, neke stvari nisu za javnost. Igrali su i on i Subašić koliko su trebali prema našem mišljenju. Da bi igrao, trebaš dobro da treniraš. Svaki rad izbaci pojedince, skoncentrisali smo se na njih dvojicu, rad je izbacio neku dvojicu igrača, kod Ivkovića je rad izbacio neke druge igrače. Ulaz je trening, kad budu maksimalno radili na treningu, igrači koji prije njih igraju, zašto bih Santosa i Amoaha mijenjao za Subašića. Ja igrače postavljam na osnovu rada na treningu. Isto se posvetimo i onima što igraju i oni što ne igraju. Danas je bio momenat, šta treba da uradimo sa njim jer nije vratio? Mekiću su u toku sezone druge misli bile na pameti, a ne Željo. Za Subašića je problem što su bolje igrali ova dvojica od njega. Kad se Mekić ponovo posvetio sto posto Želji, odmah je dobio šansu za igru. Detalji su drastičniji, ja ovo smirujem i lijepo pričam. Nazovi ga i pitaj šta je radio u toku sezone. Svakoga pokušavamo da zaštitimo, nikoga ne optužujemo. Bolje taj igrač zna šta je uradio, ali je spasio Želju više puta. Neću pljuvati svoje igrače. Oni sami sebe postavljaju, a ako loše igraju, onda ih izbacujem. Ja im ne pravim sastav nego oni sami sebi. Ovaj klub hoće da bude ozbiljan, ideš pošteno, nadmeću se za svoje mjesto u ekipi. Ako igraju dvojica dobro na tvom mjestu, tu trener ne izmišlja. Subašić zaslužuje više, ali imaš ispred sebe bolje igrače, kazao je za kraj Mulalić.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima