Mozzart pomaže višečlanim porodicama širom Srpske

Drugi upravo čitaju

Kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“ obradovali brojna udruženja porodica sa četvoro i više djece

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću pruža podršku rastu nataliteta kroz donacije udruženjima višečlanih porodica širom Republike Srpske.

Do sada su, kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“, uz pomoć plemenitih kladilaca, obradovali broja udruženja sa četvoro i više djece. Akcija je nastavljena donacijama u Prnjavoru, Laktašima i Rudom, a u tamošnjim udruženjima ne kriju sreću zbog Mozzartove podrške.

mozzart pomaže višečlanim porodicama širom srpske

Udruženje porodica sa četvoro i više djece u Prnjavoru je osnovano 2007. godine, a trenutno okuplja 131 porodicu među kojima je najbrojnija sa devetoro djece. Članovima pružaju pomoć u ostvarivanju svih njihovih prava, dijele paketiće povodom praznika, organizuju radionice, a porodicama koje se bave poljoprivrednom su, uz pomoć opštine, obezbijedili plastenike.

S obzirom na to da nemaju stalno budžetsko finansiranje, podrška donatora mnogo im znači, a od Mozzartove donacije su obezbijedili porodicama po vaučer za nabavku potrepština.

Svi članovi udruženja su oduševljeni i pozitivno iznenađeni ovom donacijom kompanije Mozzart. Često čitamo u medijima koliko Mozzart pomaže širom naše zemlje, pa nam je drago što je pomoć stigla i nama– kaže Danijela Knežević, predsjednica Udruženja porodica sa četvoro i više djece Prnjavor.

mozzart pomaže višečlanim porodicama širom srpske
Mozzart pomaže višečlanim porodicama širom Srpske

I Udruženje 4+ iz Laktaša osnovano je 2007. godina, a trenutno broje 120 porodica. Najbrojnija porodica ima čak 12 djece, a svim članovima se trude pomoći da obezbijede osnovne potrepštine za djecu. Organizuju podjelu prehrambenih i higijenskih paketa, a povodom praznika daruju djecu prigodnim paketićima..

Zaista smo zahvalni kompaniji Mozzart jer su prepoznali da je našem Udruženju potrebna pomoć. Uručenu donaciju smo iskoristili za nabavku školskog pribora za djecu. Ta pomoć nam zaista mnogo znači– kaže Slavica Golubović, predsjednica Udruženja porodica sa četvoro i više djece Laktaši.

I Udruženje višečlanih porodica iz opštine Rudo postoji 15 godina. Od ukupno 40, najbrojnija porodica u udruženju ima šestoro djece.

mozzart pomaže višečlanim porodicama širom srpske
Mozzart pomaže višečlanim porodicama širom Srpske

Kao i u drugim udruženjima ovog tipa, bore se da svakoj porodici pruže sve što im je potrebno, posebno kada je  pitanju liječenje.

Donaciju koja nam je stigla iz Mozzarta smo usmjerili na liječenje jednog dječaka iz našeg Udruženja, a za još tri porodice smo obezbijedili prehrambene pakete. Svi članovi su veoma zahvalni ovoj kompaniji na pruženoj podršci– kaže Gordana Novaković, predsjednica Udruženja porodica sa četvoro i više djece Rudo.

Udruženje iz Rudog ima podršku lokalne zajednice, a kroz projekte su uspjeli i da pokrenu Dnevni centar za njihove članove koji su u penziji, a čija su djeca odrasla. Za nezaposlene majke organizuju edukacije za rad u gerontološkim ustanovama.

mozzart pomaže višečlanim porodicama širom srpske

Osim ovim, Mozzartove donacije, kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“ su stigle još brojnim udruženjima višečlanih porodica širom Srpske, a podršku ovog populaciji će nastaviti da pružaju i u narednom periodu.

Možda te zanima