Sportski žurnalMozzart podržao FK Mošćanica: Dresovi stigli u pravi čas

Mozzart podržao FK Mošćanica: Dresovi stigli u pravi čas

Igrači sarajevskog drugoligaša se obradovali novim garniturama opreme

U sarajevskom Fudbalskom klubu Mošćanica već 13 godina igraju kvalitetan fudbal, a trikovima između golova uče i mlade fudbalere u svom omladinskom pogonu.

Trenutno su sedmi na tabeli Druge lige Federacije- što im je najbolji plasman do sada. Taj uspjeh uspjeli su da ostvare igrajući već duže vrijeme u jednoj garnituri dresova, pa im je donacija nove opreme iz kompanije Mozzart stigla baš u pravi čas!

„Hvala na donaciji, mnogo nam znači što imamo dvije nove garniture opreme za domaće i gostujuće utakmice“, kaže Mugdin Memić, sekretar FK Mošćanica Sarajevo.

Klub je osnovan 2009. godine, a trenutno broji 98 članova. Osim seniorskog, imaju i omladinski pogon koji čine pretpioniri i pioniri.

mozzart podržao fk mošćanica: dresovi stigli u pravi čas
Mozzart podržao FK Mošćanica: Dresovi stigli u pravi čas

Dok se seniori takmiče u grupi Centar Druge lige Federacije, omladinci igraju protiv svojih vršnjaka u Kantonalnoj ligi Sarajevo.

Ambicija ekipe koja je obukla dresove sa znakom „M“ je da opstanu u svojoj ligi i da omasove klub što većim brojem talentovanih mladih fudbalera.

Podršku u radu pruža im Opština Stari Grad, Grad Sarajevo, te Kanton. Međutim, oslanjaju se i na samofinansiranje kroz naplatu članarina, kao i pomoć prijatelja kluba među kojima je sada i kompanija Mozzart.

Oprema ovom klubu stigla je u okviru tradicionalne akcije „Novi dresovi za nove šampione“. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada je novim dresovima usrećio više od stotinu klubova širom BIH, a tu plemenitu misiju će nastaviti i u budućnosti.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

MOŽDA TE ZANIMA

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA