back to top

Mozzart podržao FK Mošćanica: Dresovi stigli u pravi čas

Drugi upravo čitaju

Igrači sarajevskog drugoligaša se obradovali novim garniturama opreme

U sarajevskom Fudbalskom klubu Mošćanica već 13 godina igraju kvalitetan fudbal, a trikovima između golova uče i mlade fudbalere u svom omladinskom pogonu.

Trenutno su sedmi na tabeli Druge lige Federacije- što im je najbolji plasman do sada. Taj uspjeh uspjeli su da ostvare igrajući već duže vrijeme u jednoj garnituri dresova, pa im je donacija nove opreme iz kompanije Mozzart stigla baš u pravi čas!

„Hvala na donaciji, mnogo nam znači što imamo dvije nove garniture opreme za domaće i gostujuće utakmice“, kaže Mugdin Memić, sekretar FK Mošćanica Sarajevo.

Klub je osnovan 2009. godine, a trenutno broji 98 članova. Osim seniorskog, imaju i omladinski pogon koji čine pretpioniri i pioniri.

mozzart podržao fk mošćanica: dresovi stigli u pravi čas
Mozzart podržao FK Mošćanica: Dresovi stigli u pravi čas

Dok se seniori takmiče u grupi Centar Druge lige Federacije, omladinci igraju protiv svojih vršnjaka u Kantonalnoj ligi Sarajevo.

Ambicija ekipe koja je obukla dresove sa znakom „M“ je da opstanu u svojoj ligi i da omasove klub što većim brojem talentovanih mladih fudbalera.

Podršku u radu pruža im Opština Stari Grad, Grad Sarajevo, te Kanton. Međutim, oslanjaju se i na samofinansiranje kroz naplatu članarina, kao i pomoć prijatelja kluba među kojima je sada i kompanija Mozzart.

Oprema ovom klubu stigla je u okviru tradicionalne akcije „Novi dresovi za nove šampione“. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada je novim dresovima usrećio više od stotinu klubova širom BIH, a tu plemenitu misiju će nastaviti i u budućnosti.

Možda te zanima