back to top

MILOŠEVIĆ OTVORIO DUŠU NAKON RAZOČARENJA U ZENICI: MNOGO MI JE ŽAO MOMAKA

Drugi upravo čitaju

Kazao je da mu je veoma žao momaka i načina kako su primili dva gola.

  • Ne preostaje ništa drugo nego da se složim, da je 85 minuta bilo tako da se nije moglo očekivati više od toga. Mnogo mi je žao momaka i kako smo primili dva gola iz kontranapada. Jako mi je teško, vjerovatno i to što smo se mnogo rasuli na terenu, te dvije povrede mnogo bitnih igrača – rekao je Milošević.

Kazao je ne može ništa zamjeriti igračima.

  • Igrali smo protiv kvalitetne ekipe, neutralisali smo ih 80 minuta, ali nismo smo mogli to da završimo. Krivica je na kraju na nama stručnom štabu, a ne na momcima – kazao je Milošević i dodao:

“I ta šansa je bila pred njihov gol, ali generalno smo uspjeli nešto što je protiv teško protiv ozbiljne ekipe. Do gola nisu imali ni polušansu, to znači da su momci odradili taktički ono što smo im tražili i bolje od ovoga ne može u ovom momentu. Vjerovao sam i pričao sam im, a i oni su. Iz poraza se uči i ako ništa shvatili su da mogu mnogo više nego u prethodnih šest mjeseci i ranije. Neka satisfakcija je da su pokazali da mogu igrati protiv jačih ekipa, koja je nivo Evropskog prvenstva”.

Milošević je istakao da ova selekcija ima budućnost.

  • Ova reprezentacija već ima par mladih igrača koji će u budućnosti igrati, taj neki kostur tima. Momci su večeras pokazali i karakter, i to mi je najvažnije večeras. Nisu se nikako uplašili i sve što nosi fudbal protiv ozbiljne ekipe pokazali su na visokom nivou i to treba uraditi u budućnosti. Poraz je bolan, ali se iz ovoga može nešto uraditi – rekao je Milošević.

Potom je zaključio:

– Nedostaje još par igrača i mnogi su bili kivni i razočarani i nisu vjerovali u ovaj tim, ali su momci pokazali da se može odigrati kvalitetno. Ono što želim ponoviti ovaj tim je pokazao da može i da ima dosta igrača koji su budućnost i ne bih se brinuo za budućnost bosanskohercegovačkog fudbala.

(A. J.)

The post MILOŠEVIĆ OTVORIO DUŠU NAKON RAZOČARENJA U ZENICI: MNOGO MI JE ŽAO MOMAKA first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima