back to top

Lovren izazvao bijes Hrvata

Drugi upravo čitaju

Ruska invazija počela je još 24. februara i danas dan traje, a u međuvremenu su uvedene mnoge sankcije Rusiji, što su na svojoj koži ni krivi ni dužni osjetili i sportisti. Ruski timovi izbačeni su iz evropskih takmičenja, a reprezentacija nema pravo da igra zvanične utakmice.

 

Mnogi stranci napustili su Rusiju, ali pojedini su ostali. Poljak Maciej Rybus je ostao u Rusiji i zbog toga neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a odluku da ostane donio je i iskusni, bivši stoper Liverpoola, Dejan Lovren.

Ovaj 32-godišnjak je prije nekoliko dana dao intervju za Match TV u kojem je objasnio zašto je odlučio nastaviti saradnju sa Zenitom.

 

“Nisam imao dvojbe hoću li se vratiti u Rusiju, iako Zenit ove godine neće nastupiti u evropskim takmičenjima. To što Zenit neće nastupiti u Evropi ne utječe na moju motivaciju. Nama je to jako bolno i ne razumijem takvu odluku. Sport i politika trebaju biti neovisni, a sada su mnogi sportisti, ne samo nogometaši, kažnjeni. Čak ni paraolimpijci, koji su cijeli život posvetili dolasku na Olimpijske igre, ne smiju se natjecati”, rekao je očito ogorčeni Lovren.

“Vidimo da postoji politika dvostrukih standarda, ali tu ne možemo ništa. Moramo samo pokazati snagu, biti još bolji ove sezone i vjerujem da ćemo se vratiti u evropsko takmičenje. Razgovarao sam s predsjednikom Zenita Aleksandrom Medvedevim i odmah sam ga uvjerio da ću ostati u timu. Potpisao sam trogodišnji ugovor s klubom i namjeravam ga ispuniti”, poručuje Lovren.

On je također objasnio da njegova odluka nije naišla na razumijevanje u njegovoj domovini Hrvatskoj i da su ga mnogi nagovarali da napusti Rusiju.

“Sve u svemu, situacija je jako teška, i za mene. Veliki je pritisak na mene i neki ljudi žele da odem. Ne sviđa mi se jer za sve ovo što se danas događa nisam ja kriv, a ni Zenit. Nemam ništa protiv Rusije, ovdje su me dobro primili, ovdje imam dobre prijatelje”, naglasio je 32-godišnjak.

gol.ba

Možda te zanima