back to top

LEGENDA FK SARAJEVO RAZOČARANA: PRESTAO SAM PRATITI, BOJIM SE DA ĆE BITI JOŠ GORE

Drugi upravo čitaju

Dolazak novog investitora Ismira Mirvića i povratak Vincenta Tana u klub nagovještavali su uspješne dane, međutim, od tog perioda (septembar 2021.) rezultati su gori nego što su bili ranije. Uprkos velikim planovima i enormnom novcu koji je potrošen na transfere i plaće igrača, stvari se naprosto ne pomjeraju iz mjesta. Klub s Koševa nije konkurentan u borbi za titulu (bez koje je od sezone 2019./20.), a kako stvari stoje, neće biti ni ove sezone (12 bodova zaostatka za liderom Borcem na polusezoni).

Da im ne predstoji lako proljeće pokazala je utakmica osmine finala Kupa BiH, gdje su izabranici sadašnjeg trenera Simona Rožmana teškom mukom nakon penala izbacili federalnog prvoligaša Slobodu iz Tuzle.

Uoči nastavka sezone Radiosarajevo je zatražio komentar od legende velikana s Koševa Slaviše Vukičevića (61), koji je poznat kao neko, kako i sam kaže, vrlo realan i ‘bez dlake na jeziku’. Član šampionske generacije Sarajeva iz sezone 1984/85 javio se iz Francuske, gdje živi duži vremenski period, razočaran stanjem u kojem se njegov bivši klub nalazi.

  • Da vam pošteno kažem, ne pratim dešavanja u mom klubu osim rezultata i poneke utakmice koju pogledam na TV-u. Naravno da sam navijač mog Sarajeva, ali rezultati i prvenstveno slaba igra ekipe u tih nekoliko utakmica koje sam gledao, ostavili su me ‘gladnim’ fudbalskih čarolija – kazao je Vukičević.

Klubovi iz glavnog bh. grada više ne drže primat u ligi. Sarajevo je daleko od borbe za titulu, dok je Željezničar u još goroj poziciji i pred borbom za opstanak. Iako za svoj bivši klub ima samo najljepše želje, kod Vukičevića postoji bojazan da bi stvari mogle postati još gore.

  • U svakom slučaju želim da se klub ‘restartuje’ igrama, rezultatima i okruženjem, ali se bojim da će se naše Sarajevo, kao i ostali vrhunski sportski klubovi polako svesti na minimum…

O uzrocima trenutne situacije u klubu nije želio detaljisati.

  • Ne krivim nikoga jer vjerujem da svi koji se prihvate posla daju svoj maksimum. Ali teško to ide… – istakao je.

Sarajevska publika željna je kvalitetnog fudbala, ali i sporta općenito. To je nešto čega u bh. prijestolnici već dugo nema.

  • Jedan težak i ružan period koji će jednog dana valjda završiti. Ostaje nada da će se to brzo desiti, pa da opet stadioni kao i dvorane budu puni oduševljenih ljubitelja fudbala, košarke, rukometa… – dodao je Vukičević.

Ciljevi Sarajeva na proljeće su izboriti Evropu i osvojiti barem jedan trofej, kako su iz stručnog štaba više puta ponavljali. Ostaje da vidimo da li će uspjeti u toj namjeri i konačno vratiti radost na Koševo.

(Radiosarajevo)

The post LEGENDA FK SARAJEVO RAZOČARANA: PRESTAO SAM PRATITI, BOJIM SE DA ĆE BITI JOŠ GORE first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima