back to top

KRAJ JEDNOG VELIKOG POGLAVLJA ZA LEWANDOWSKOG: NAVIJAČI MU NE PRAŠTAJU

Drugi upravo čitaju

Lewandowski je prije dvije sedmice najavio povratak u Minhen kako bi se oprostio od Bayerna i prije svega od ljudi u klubu. Poljaku je u utorak ujutro trebalo gotovo 3 sata da se pozdravi sa svim zaposlenicima u prostorijama kluba, a priznao je da to nije bio lak trenutak za njega:

“Bilo je tužno, ali sada mogu nastaviti čista srca. Uvijek ću biti zahvalan za ono što sam ovdje stekao i doživio. Zahvalio sam svima na onome što su učinili za mene i dao im darove. Bio je to emotivan i težak trenutak za mene,” rekao je u intervjuu za Sky.

Lewandowski je također potvrdio da je obavio konstruktivan razgovor sa sportskim direktorom Bayerna Hasanom Salihamidžićem.

“Sve je u redu. Razgovarao sam sa svima i zahvalio im na svemu. Nikada neću zaboraviti što sam ovdje doživio. Posljednjih nekoliko sedmica bilo je teško za sve, ali nikada neću zaboraviti što sam doživio ovdje i zahvaljujem navijačima na podršci”, kazao je Lewandowski.

Tokom turbulentnog transfera Lewandowskog u Barcelonu, njih dvojica su prethodno javno kritizirali jedan drugog, ali čini se da su sada razmirice ostavili iza sebe.

“Robert je došao u moju kancelariju da se pozdravimo i razgovarali smo 15 minuta. Sve smo riješili, sve smo dogovorili. Robert je napravio sjajan posao za Bayern, to treba zapamtiti. On također zna šta duguje Bayernu”, rekao je Salihamidžić nakon sastanka.

Posebnu zahvalu Lewandowski je uputio navijačima Bayerna, koji su ga ipak negativno iznenadili na kraju.

“Navijači su mi uvijek bili jako važni. Navijači Bayerna ostat će zauvijek u mom srcu i to nikada neću zaboraviti”, kazao je novi napadač Barcelone, koji je potom ipak ostao iznenađen njihovim potezom.

Kada je Lewandowski u crvenom Audiju napustio podzemni parking, navijači koji su ga tamo čekali oprostili su se od njega povicima “Hala Madrid”.

Podsjetimo, poljski napadač je sredinom jula prešao u Barcelonu za naknadu od 45 miliona eura, uz dodatno predviđenih pet miliona kroz bonuse.

hayat.ba

Možda te zanima