back to top

Kölnu zabranjeno da dovodi igrače u naredna dva prelazna roka

Drugi upravo čitaju

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je zabranila fudbalskom klubu Köln da dovodi igrače u naredna dva prelazna roka, zbog kršenja pravila prilikom potpisivanja ugovora sa mladim slovenačkim napadačem. Köln je u saopštenju objavljenom prošle noći naveo da je optužen za podsticanje Jaka Čubera Potočnika da raskine ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane.

FIFA je kaznila Köln sa 51.750 eura, dok je 17-godišnji fudbaler suspendovan na četiri mjeseca. Köln je najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Njemački klub tvrdi da je Potočnik napustio Olimpiju zbog “kršenja ugovora” i navodi da ima dokaze da ga nisu podsticali na odlazak.

Potočnik se smatra jednim od najboljih mladih igrača u njemačkom klupskom fudbalu. Za Köln je ove sezone postigao 13 golova na isto toliko utakmica u ligi do 19 godina, a takođe je igrao za reprezentaciju Slovenije u toj uzrasnoj kategoriji.

FIFA je 2019. godine kaznila Chelsea zbog kršenja pravila u vezi sa mladim fudbalerima, dok je Marseille u žalbenom postupku zbog slične zabrane.

Možda te zanima