back to top

Izuzetno lijepe vijesti za Fudbalski klub Željezničar

Drugi upravo čitaju

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru projekta pomoći opštinama u Federaciji BiH, odobrila je velika sredstva za sanaciju terena sa umjetnom travom na Grbavici.

Konkurs je prikupio mnoštvo projekata iz svih dijelova Federacije BiH, a komisija je između ostalih donijela odluku da se prihvati projekat Opštine Novo Sarajevo, za sanaciju terena na Grbavici.

‘‘Sanacija pomoćnog stadiona pored dvorane Goran Čengić na Grbavici‘‘ naziv je projekta koji je dobio podršku komisije imenovane ispred Vlade FBiH, pa će se sasvim sigurno vrlo brzo riješiti problem, koji muči sve koji koriste ovu površinu za treninge.

Svakako to se najviše tiče omladinaca Željezničara, koji obavljaju svoje treninge i odigravaju utakmice na ovoj plohi, ali i ostale korisnike, s obzirom na to da veliki broj klubova koristi teren sa umjetnom travom, za treninge i utakmice.

Umjetna trava postavljena na nekadašnjoj šljaci, već je prilično dotrajala i neuslovna je, pa će ovo biti krucijalni projekat, prvenstveno za njen oporavak, ali i zalog za budućnost, s obzirom na to da su na tom terenu mnogi bh. reprezentativci započeli svoje karijere.

Istim projektom obuhvaćeno je još nekoliko sportskih objekata u BiH koji će dobiti novac za rekonstrukciju sportskih objekata, pa se nadamo da je ovo korak koji je bio potreban svima, ali i pokazatelj da su vlasti spremne stati na stranu sporta i sportista.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima