back to top

Ispunit ću obećanju o pozivanju igrača iz Premijer lige BiH

Drugi upravo čitaju

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić protekli je period, zajedno sa svojim stručnim štabom, proveo promatrajući utakmice Premijer lige BiH, ali i Kupa BiH, gdje je, kako kaže, još jednom želio dati podršku trenerima i stručnim štabovima svih klubova, ali i igračima, koji bi u budućnosti mogli biti dio reprezentacije BiH.

Hadžibegić je izjavio kako planira ispuniti svako obećanje koje je dao na predstavljanju, a jedno od njih je i da će igrači iz Premijer lige imati svoje mjesto u A timu.

  • Zadovoljan sam onim što sam vidio na utakmicama između Zrinjskog i Širokog, Slobode i Sarajeva, te Veleža i Željezničara, a Mehmed Janjoš mi je prenio svoje utiske sa Kup utakmice Tuzla City – Zrinjski. Jasno je da je kvalitet nogometa mnogo veći, zahvaljujući boljim terenima i vjerujem da će vremenom rasti. Infrastruktura je bitan segment razvoja svakog kluba, a bolji uslovi za igru, prave i bolje igrače – napisao je Hadžibegić na svojoj Facebook stranici.

I u narednom periodu će se, kako ističe, fokusirati na bh. klubove, ali i razgovore sa svima onima, koji bi mogli donijeti boljitak reprezentaciji BiH.

  • Prihvatam svaku dobronamjernu kritiku, koja ima za cilj unapređenje onoga što radimo, jer imamo zajednički cilj – plasman na Euro, za kojeg ćemo se boriti do posljednjeg daha i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo – naglasio je selektor nogometne reprezentacije BiH.

Fena

Možda te zanima