back to top

Ilić: Najteže je ponavljati uspjehe

Drugi upravo čitaju

Trener Krupe Vladimir Ilić u razgovoru za naš portal najavio je početak nove sezone Prve lige Republike Srpske.

Iza Krupe je šest kontrolnih utakmica u kojima su, zajedno sa treninzima, uradili dobar posao.

– Šest sedmica rada, odigrali smo šest kontrolnih utakmica i da pokušamo dobiti što realniju sliku onoga što će nas čekati u prvenstvu. Mislim da smo u tome uspjeli, imali smo dobre protivnike, po kriteriju koji nam odgovara. Imamo dobar igrački kadar, pojačali smo se sa nekim igračima, ali mislim da prvenstvo dočekujemo spremniji nego prije godinu dana, rekao je Vladimir Ilić za naš portal.

Bilo je odlazaka iz Krupe, prije svih klub su napustili jedan od najboljih igrača prošle godine Emanullah Blažević, zatim kapiten Nemanja Vidović i lijevi bek Dimitrije Tvrdišić. Ipak, bilo je i dolazaka i to jako kvalitetnih.

– Nismo mi još uvijek završili sa dovođenjem igrača. Dolasci Luke Damjanovića, Alena Nuhanovića, Bojana Batara, Ognjena Đuričina, Aleksandra Petrovića, je siguran kvalitetan prelazan rok, ali definitivno nije završen. Tražimo još 2-3 igrača, imali smo i nekih nepredviđenih okolnosti sa povredama i bez obzira na kvaltietna pojačanja do sada, moraćemo potražiti još neko rješenje za te pozicije.

Bojan Batar se, nažalost, povrijedio, pa Krupa traži novog štopera.

– Štoper nam fali. Napustio nas je kapiten Vidović, na njegovo mjesto je došao Batar, ali mala nepažnja na treningu je dovela do povrede. Još uvijek čekamo tačnu informaciju koliko će odsustvovati i pokušaćemo tu dovesti još jednog ili dva igrača na toj poziciji.

Često se kaže da je najteže odbraniti titulu, a tako misli i Vladimir Ilić.

– Upravo tako, najteže je ponavljati kvalitetne uspjehe. Mi ćemo se potruditi da budemo u prve tri ekipe. Imamo kvalitet za to. Imamo težak početak, u prvih pet kola imamo tri derbi utakmice i mnogo će zavisiti od otvaranja prvenstva. Iskreno se nadam da ćemo sa dobrim partijama u prvenstvu, kroz nastavak dobrog rada, što nas prati, nastaviti sa serijom neizgubljenih utakmica u prvenstvu.

U prvom kolu Krupu čeka duel protiv Rudara iz Prijedora, pravi derbi prvog kola.Rudara je značajno promijenio sastav ovog ljeta, ali su ove dvije ekipe igrale jednu pripremnu utakmicu ovog ljeta, tako da otprilike znaju kvalitet ovih drugih.

– Tako je, značajno su promijenili sastav. Rudar je velikan fudbala u Republici Srpskoj. Neke igrače su zadržali i sigurno da će predstavljati ozbiljnog protivnika. Kandidat su za prvo mjesto u ligi i sigurno da će to biti jedna kvalitetna utakmica. Imali smo sreću da smo prvu pripremnu utakmicu igrali baš protiv njih, poznajemo manje-više njihov igrački kadar, filozofiju igre, i pokušaćemo i uradićemo sve u našoj moći da zabilježimo prvu pobjedu u sezoni.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima