back to top

Igman u neočekivanim problemima: Ovo znatno usporava pripremu stadiona za Premijer ligu

Drugi upravo čitaju

FK Igman iz Konjica se nalazi u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Oni su se najavljivali i željeli ovu sezonu igrati na svom stadionu u Konjicu, ali to za sada nije bio slučaj, jer su domaće susrete igrali u Doboju kod Kaknja.

Nakon večerašnjeg saopštenja na zvaničnoj stranici jasno je i zašto. Klub iz Konjica je pronašao probleme u stanju konstrukcionog dijela tribine, pa su morali angažovati mnogo više radnika za rješavanje ovog problema. 

“U iščekivanju novog ruha našeg stadiona!

Tokom izvođenja radova na gradskom stadionu, kako bi zadovoljio sve kriterije za odigravanje utakmica najvišeg ranga bh. fudbala, naišlo se na neočekivane probleme koji znatno usporovaju napredak našeg doma. ⚒ 

Naime, stanje konstrukcionog dijela tribina koje je dočekalo radnike bilo je van naših očekivanja, što možete pogledati na fotografijama. 

Angažovan je Institut iz Mostara koji je napravio elaborat o stanju statike konstrukcionog dijela tribina. 

Elaborat je ovih dana završen i krećemo proceduru odabira izvođača radova! 

Neovisno o ovom problemu, radilo se na svim ostalim radovima ispod tribina: čišćenje, instalacije, zidanje, rušenje starih pregrada i formiranje novih. 

Odabran je izvođač i počeli su radovi na saniranju vanjskog dijela tribinskog prostora. 

Pored toga, na stadionu je postavljen veliki LED semafor, koji je također jedan od tehničkih uslova za zadovoljavanje kriterija koji savez zahtjeva.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima