FK Sarajevo prihvatio ostavku Feđe Dudića, evo šta je poručio Emir Hadžić

Drugi upravo čitaju

FK Sarajevo oglasio se večeras saopštenjem nakon što je Feđa Dudić podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba.

Saopštenje Bordo kluba prenosimo u potpunosti.

Feđa Dudić više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo nakon što je večeras ponudio ostavku na to mjesto. Dudić je prije početka ove sezone potpisao ugovor u trajanju od dvije godine uz opciju dodatnog produženja na još jednu, čime je jasno definisana želja i vizija kluba da se sa mladim trenerom dobije kontinuitet na mjestu trenera i krene u realizaciju jednog dugoročnog projekta. Ipak, nakon ispadanja u 1/16 finala Kupa BiH od ekipe Čelika, Feđa Dudić je ponudio ostavku koju je rukovodstvo kluba prihvatilo.

Odlazak Dudića komentarisao je i Emir Hadžić.

“Klub je prihvatio ostavku Feđe Dudića. Imali smo sjajan početak sezone, međutim jasno je da sada ne možemo biti zadovoljni stanjem na tabeli u Premijer ligi i ranim ispadanjem u Kupu Bosne i Hercegovine. Žao nam je što se ovo desilo jer smo istinski vjerovali u ovaj projekat sa Feđom Dudićem kao trenerom i apsolutno smo svjesni da krivicu za lošije rezultate Sarajeva u ovoj polusezoni ne treba tražiti samo u treneru. Feđa je veliki profesionalac koji je u potpunosti posvećen svom poslu, ali takav je fudbal. Ovim putem se zahvaljujemo Feđi i njegovim saradnicima na predanom radu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere. Mnogo je različitih faktora koji su uticali na rezultate Sarajeva u ovoj sezoni i sve će to biti detaljno analizirano na zimskoj pauzi. Sada je najbitnije da se ekipa konsoliduje i da što je kvalitetnije moguće privedemo kraju prvi dio sezone“, kazao je Emir Hadžić.

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent, Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener, Jasmin Trnovac. U što skorijem roku biće definisano ko će sa klupe voditi ekipu u nedjeljnoj utakmici protiv Posušja.  

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima