Feđa Dudić pozvao navijače u Zenicu i dao im obećanje: Rezultat će možda nekad izostati, ali borba i odnos prema dresu nikada

Drugi upravo čitaju

Pobjedu Sarajevu donio je Mersudin Ahmetović u 85. minuti susreta kada je zatresao mrežu gostujućeg tima. 

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Sarajeva Feđa Dudić:

“Sigurno najemotivnija utakmica dosad, jer takav je bio i rezultat i sve, te kako se sve dešavalo na terenu rezultiralo je velikim emocijama, ali na kraju za mene najslađa utakmica od ove tri. Moram reći da kad smo dali gol, nekako, ne znam, sve su se emocije pomiješale i sav onaj rad je došao na naplatu. Mislim da nas je jako poremetila povreda Marina Aničića, u prvih 20 minuta nismo bili prepoznatljivi, dosta smo griješili u pasu, pogotovo vezni igrači, nismo bili pravi, nismo stiskali kako treba, sve je nakako bilo jalovo, rastrzano, ali onda kad smo uhvatili tempo u 20. minuti potpuno smo kontrolisali utakmicu do kraja poluvremena. A što nismo zabili gol, to je valjda tako trebalo da bude”, rekao je Dudić.

Dudić je ponovo pohvalio atmosferu u i oko kluba.

“Tribine su nas nosile, kako smo mi pojačavali napade, tako su i oni pojačavali navijanje. Definitivno se vidi da dišemo svi za jednog, svi za klub i to je fenomenalno. Koliko znam danas smo i stigli taj rekord koji Sarajevo ima za najbolji početak sezone sa vezane tri pobjede. Samo dva puta u historiji Premijer lige BiH je Sarajevo otvaralo sezonu sa tri vezane pobjede, u sezoni 06/07 i 02/03. Nadam se da nećemo stati na tome i da ćemo ostvariti i četvrtu te nastaviti taj put pred nama”, ističe Dudić.

Trener Sarajeva je pohvalio i igru Vlatka Drobarova koji je već u prvim minutama utakmice morao zamijeniti Marina Aničića.

“U srijedu nas čeka nova utakmica, dosta igrača je načeto, povrijeđeno, evo pogotovo gdje god smo deficitarni tu puknemo. Prodamo Mujakića, a povrijedi se Aničić i to je vjerovatno ponovo neka teška povreda u pitanju. Moram pohvaliti Vlatka koji je sa samo dva timska taktička treninga danas odigrao preko 80 minuta i zaista dao veliki maksimum. Na početku je bio malo nesiguran, ali kasnije je bio na visokom nivou kao i ostali igrači. Čestitam im od srca i idemo dalje. Nemamo vremena za veliko slavlje, već u srijedu je nova utakmica”.

Dudić se osvrnuo i na ulogu Mersudina Ahmetovića u ekipi:

“Mersu smo i ostavili da nam rješava utakmice. Merso je ostao da ovako uđe i riješi utakmicu, on je shvatio svoju ulogu i on svaku utakmicu daje to što treba. Imamo sasvim dovoljno napadača, svaku utakmicu neko daje nešto novo”. 

O povredi Đokanovića Dudić kaže:

“Đokanović je dobio udarac, više nije mogao. Jednostavno nametnuli smo jak tempo utakmice i malo se odrazilo i na ekipu, plus neki nezgodni udarci. Povrijedio se kod situacije kad je Begić trčao prema golu i tu je dobio udarac u list, jako ga je zaboljelo i vidjećemo sutra šta je. Imao je tu fenomenalnu reakciju, igra već tri utakmice stopera, znači ni na treningu to nije igrao, ali se fenomenalno nosi s tim. I to je bitno što svaki igrač daje doprinos za svoju ekipu, ako treba da brani treba da brani.  Drago mi je da smo danas odigrali utakmicu bez primljenog gola, kako bi i Belmin malo dobio na samopouzdanju”, poručuje  Dudić.

Sarajevo narednu utakmicu igra protiv Tuzla Cityja na Bilinom polju, a trener Bordo tima je pozvao navijače da dođu u što većem broju:

“Malo smo gledali utakmicu Tuzla Cityja i AZ Alkmaara na Grbavici, ali ne možemo mjeriti na osnovu toga. AZ Alkmaar je prejaka ekipa i Tuzla City je bio u podređenom položaju cijelu utakmicu. Imat ćemo sutra utakmicu Sloboda – Tuzla City i na osnovu nje ćemo napraviti neku analizu. Nadamo se u srijedu dobro ispunjenom stadionu, mislim da su ovi momci zaslužili ovakvu podršku, a mi ćemo i dalje oduživati se na ovakav najbolji način, prvenstveno borbom, htijenjem, zalaganjem. Možda će nekad izostati rezultat, ali sigurno odnos neće nikad izostati dok sam ja na klupi, uvijek će se ovako boriti i odnositi prema dresu, a za rezultat, kažem, nekad izostane jer ne možeš uvijek ni pobijediti”, zaključio je Dudić koji je dodao da će fudbaleri Sarajeva dan pred utakmicu odraditi trening u Zenici. 

 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima