Eldar Čivić biografija

Drugi upravo čitaju

Reprezentativci BiH, Eldar Čivić i Adnan Kovačević zajedno su na Camp Nou igrali protiv Pjanića i moćne Barcelone.


Eldar Čivić biografija – Rođen je 28. maja 1996. godine u Tuzli. Kao dječak volio je Tuzlu i volio je Slobodu. Stoga svoju karijeru započine u omladinskim redovima Slobode. Par godina se razvijao u Slobodi, te je prvivukao pažnju češkog kluba Slovacko. Svoju seniorsku karijeru započinje 14. marta 2015. godine sa samo 18 godina.


Eldar Čivić biografija – Nevjerovatan napredak


Eldar Čivić biografija – Za samo dvije sezone u Slovačkom pokazao je svoju snagu u odbrani i u napadu. Trener je mogao računati na njega primarno na poziciji lijevog beka, ali Ćivić je uvijek pokazivao da može napravidi dobar prodor po lijevom krilu. Dakle njegovi aduti nisu bili samo u odbrani nego i u napadu. Stoga je po potrebi i igrao na poziciji lijevog krila.


Mogućnost igranja na više pozicija kao i kvalitetni nastupi u ove dvije sezone su mu obezbjedili da u februaru 2018. godine pređe za 600.000 eura u slovački klub Sparta Praha. Nije ostvario željeni utisak u svojoj prvoj sezoni sa Spartom. Trener mu je dao samo 6 nastupa. Eldar je pao taj test, te se vraća u Češku na pozajmicu u Spartak Trnava.
Malo odmora od Sparta Praha je bilo potrebno Eldaru. Fokusirao se na trening, svoju sposobnost što više poboljšao i igrao regularno. Sve ovo je navelo Spartu da ga ponovo vrati u svoju momčad i da mu još jednu priliku. Povratak u Spartu je bio uspješan. Eldar u 28 nastupa upisuje 1 gol i 3 asistencije sa pozicije lijevog beka.

eldar čivić biografija
Eldar Čivić u dresu Ferencvarosa


Kvalitetni nastupi Eldara ponovo sele u novi klub, a ovaj put Slovačku mijenja za Mađarsku, kada za 1 milion eura prešao u Ferencavros. Eldar je stigao u sezonu 2018/2019, samo godinu dana prije nego njegov kolega iz reprezentacije Kenan Kovačević. Prvi nastup u Ligi Prvaka dobio je u kvalifikacijskim utakmicama protiv Valletta 24. jula 2020. Dok je svoj puni debi u Ligi Prvaka napravio ni manje ni više nego u gostima kod Barcelone.

Čivić i Kovačević su pokazali ogromnu borbenost i snagu. Iako je njihova ekipa izgubila ovi momci mogu sa ponosom svoju glavu držati podignutom, zato što su dali sve od sebe.
Svoj prvi trofej i slavu okusio je 16. juna kada je Ferencvaros krunisan šampionom lige u Mađarskoj.


Eldar Čivić biografija – Reprezentativna karijera


Čivić je predstavljao Bosnu i Hercegovinu u svim omladinskim redovima. Od U18 reprezentacije pa sve do u 21 reprezentacije Ćivić je pokazivao ogroman kvalitet, čak je bio i vice kapiten U21 reprezentacije koju je vodio Vinko Marinović. Svoj debi za seniorsku reprezentaciju je napravio u maju 2018. godine u prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore u kojoj je Bosne i Hercegovina ostvarila pobjedu.

eldar čivić biografija
Eldar Čivić na meču protiv Sjeverne Irske


Svoj prvi gol postiže 18. novembra 2019. godine u utakmici protiv Lihtenštajna. Trenutno ima 11 nastupa za seniorsku reprezentaciju, ali s obzirom da mu Čivić ima tek 24 godine i još puno potencijala ovaj broj će sa godinama konstantno rasti.

Za više biografija posjetite korner.ba.

Možda te zanima