Edis Mulalić: Osjećaj je kao da smo izgubili, morali smo dati drugi gol

Drugi upravo čitaju

Trener Željezničara Edis Mulalić je nakon remija protiv Širokog Brijega na stadionu Grbavica bio vidno razočaran, te je imao osjećaj kao da je njegov tim izgubio.

– Kao da smo izgubili, to je moj komentar utakmice. Momci su dobro odigrali utakmicu, nema im se šta prigovoriti, rješenje ove utakmice je da damo drugi gol, nismo uspjeli, na kraju se izdešava što se izdešava, na kraju smo igrali više nego što smo igrali, Široki nije dobio crveni karton na Vegi sredinom drugog dijela, isto kao da smo izgubili, ali je odigrana dobra utakmica, rekao je Mulalić i dodao:

– Mislim da sam uradio sve kako treba, samo još jedno stajanje za izmjene smo imali, pa smo morali izvršiti trostruku izmjenu jer su se igrači potrošili. Moraš dati drugi gol, to je poenta svega, to nam je ideja bila i na poluvremenu, možda nismo zreli da iznesemo neke stvari, prepadnemo se rezultata, ne znam šta je. Osjećaj je isti kao da smo izgubili, momci su dali maksimum, to je to.

Mulalić je govorio o pojačanjima i nedostatku napadača u ekipi.

– Bila je ideja da dovedemo napadača, radimo na tome, vraćamo se na priču koja je neka druga. Nećemo plakati, imamo to što imamo, fali tu neki ‘‘killer‘‘ da sav ovaj trud naplati. Doveli smo dva dobra momka, dvije ‘‘devetke‘‘ koji su više od igre, no nisu igrači poput Sulejmana Krpića koga smo tražili, no on je otišao na drugu stranu. Za naše uslove koje nudimo smo doveli dvije dobre ‘‘devetke‘‘, fali nam ‘‘killer‘‘ pred golom, ne plačemo, ali tako je kako je, kazao je Mulalić i dodao:

– Može se očekivati promjena u ekipi u sljedećim utakmicama. Haračić radi dobro, razlika je igrati u Prvoj ligi Federacije BiH i ovdje, trebala mu je prilagodba, hvata sve stvari, ali u nekim stvarima zaslužuju i jedan i drugi da igraju od početka. Odlučili smo se za Beganovića, drugi put ćemo za nekog drugog i to je to.

Govorio je i o tome da je Željezničar pokušao dovesti još neke igrače.

– Svi igrači imaju svoje prohtjeve, da samo znaš koliko smo igrača doveli iz inostranstva, ali imaju velike prohtjeve, svi svoje uslove i menadžere, sad dijete od 12 godina ima menadžera, to je za mene van svake pameti. Misliš da nismo tražili vani igrače? Jesmo, ali nismo došli do dogovora, kazao je trener Plavih.

Za kraj je istakao da će za njegov tim uvijek igrati onaj ko najviše zasluži.

– Ja živim sa ovim igračima 24 sata, samo hoćemo da budemo negativni. Igraju ko zasluži na treningu, Gasal radi dobro, malo je zakasnio na pripremama zbog reprezentacije, sad hvataju u hodu, dao je gol protiv Zrinjskog, sad je nagrada bila da igra od početka. Ko najviše zasluži, on će igrati i to je najpoštenije, samo tako funkcionišemo. Onda igrači znaju kako da uđu u ekipu i kako da ispadnu iz nje, ti principi su vrlo jednostavni.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima