back to top

Edis Mulalić: Kad smo pravi teško je igrati sa nama, znam šta ovi momci mogu

Drugi upravo čitaju

Nakon što se medijima obratio trener Tuzlaka Tragan Jović, uslijedio je i rezime trenera Željezničara Edisa Mulalića.

– Dosta turbulentna sedmica za nas, ali smo svi bili fokusirani na rad i trening. Dosta nam je pomogla analiza prethodnih utakmica Tuzla Cityja, željeli smo raditi stvari kao Sloboda i kontra od Sarajeva. Spremali smo se i momci su odgovorili na najbolji način. Prvo poluvrijeme je bilo najbolje otkad sam ja ovdje, pribojavao sam se da će možda doći kazna, ali eto nije došla. Nismo se htjeli povući, željeli smo nastaviti gdje smo stali, nekih 70 minuta to je bio visoki intenzitet, kad smo pravi teško je igrati sa nama, znam šta ovi momci mogu, kazao je Mulalić, te dodao:

– Bilo je deset utakmica kao naše današnje prvo poluvrijeme, samo je danas očepilo. Ranije nismo mogli zabiti gol, sada se otvorilo. Ranije nismo zabili gol, pribojavao sam se da će nas kazniti kao što su nas i ranije kažnjavali. Postavio sam takve igrače koji pašu na igru Tuzla Cityja i to je ključ svega, ispalo je što je ispalo. Bilo je tu utakmica sigurno gdje smo trebali pobijediti, ali nismo uspjeli. Ne nagradimo se uvijek, danas je pročepilo, treba ostati prizeman, samo je u radu i treningu rješenje, ništa više. Momcima kapa do poda, odgovorili su na pravi način, čestitke im, tek su danas vidjeli šta znači igrati za Želju, non stop je pritisak. 

Mulalić je još jednom podcrtao važnost treninga.

– Bila mi je dilema da damo neki impuls drugim momcima koji rade pošteno što ne umanjuje kvalitete momaka koji su dotad igrali. Danas smo pogodili, momci su dobro odgovorili na neke zadatke, ali nije lako u ovakvoj utakmici staviti pet novih igrača, no moraš vjerovati tim momcima i ono što ne znaju da znaju pogotovo u ovakvoj utakmici gdje su odigrali maestralno prije tri dana, dali pet golova Sarajevu. Samo smo se nagradili iz treninga.

 

 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima