Edin Džeko sa suprugom Amrom podržao projekat ”Stop nasilju nad ženama”!

Drugi upravo čitaju

Akcija koju je Mozzart pokrenuo u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender Centrom Federacije BiH ima sve više odjeka

            U danima kada se mnogo govori o rodnoj ravnopravnosti, u javnosti najviše odjekuje poruka Edina Džeke i njegove supruge Amre! Čuveni bračni par slikao se u majici “Stop nasilju nad ženama”, što je slogan projekta koji je kompanija Mozzart pokrenula u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender Centrom Federacije BiH.

Akcija se sprovodi kroz kontinuirane donacije i posjete sigurnim kućama, a još važnije je da žene koje su pretrpjele bilo kakav vid nasilja pronađu oslonac u društvu i shvate da nisu same. Tu na scenu stupaju mnogobrojne poznate ličnosti koje im šalju poruke ohrabrenja.

edin džeko sa suprugom amrom podržao projekat ''stop nasilju nad ženama''!
Edin Džeko sa suprugom Amrom podržao projekat ''Stop nasilju nad ženama''!

            Među njima je dosta sportista, pa čak i jedan od najvećih koje je BiH ikada imala! Džeko je zajedno sa suprugom Amrom, koja je uspješna poslovna žena i majka, riješio da se priključi projektu u kojem učestvuju državno Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, te Gender Centar Federacije. Ovaj gest zvijezde Intera će sigurno podstaći javnost da se još više bavi ovim globalnim problemom.

            Upravo je to cilj kampanje – da se ne zatvaraju oči pred bilo kakvim nasilničkim ponašanjem i da se svaki vid uznemiravanja prijavi. Žrtve često za to nemaju snage, plaše se da neće dobiti podršku okoline, pa je važno da se poruka “Stop nasilju nad ženama” izgovara što češće. I da je šire dobro poznata lica.

            Kompanija Mozzart nastavlja da pronalazi te glasnike i najavljuje da će još odlučnije krenuti u ovu borbu, zajedno sa brojnim sportistima.

            Jesenas su fudbaleri Leotara i Zrinjskog istrčali na teren u ovim istim majicama, a reprezentativac Toni Šunjić je sa predstavnicima kompanije Mozzart nedavno posjetio Sigurnu kuću u Mostaru. Pomoć i podršku u okviru ovog projekta dobile su i štićenice Sigurne kuće u Tuzli. Iz Mozzarta poručuju da tu neće stati. Najavljuju podršku i drugim sigurnim kućama širom BiH i to zajedničkim snagama sa poznatim domaćim sportistima.

Možda te zanima