back to top

Džeko: Žao mi je igrača koji su promašili penal

Drugi upravo čitaju

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon poraza od Sjeverne Irske rekao je da mu je najviše žao igrača koji su promašili penal.

Istakao je kako je BiH mogla ranije riješiti meč – ali je umjesto toga BiH primila gol “iz ničega”.

“Možemo da žalimo. Na kraju krajeva – penali su lutrija. Najviše mi je žao momaka koji su promašili penal. Može se desiti svakome. Žao mi je što nismo riješili u 90 minuta. Odigrali smo odlično prvo pluvrijeme. U drugom smo se bespotrebno povukli, dali smo im prostora za duge lopte. Tako je i bilo, jedna lopta sretna za njih, nesretna za nas”, naveo je Džeko u izjavi za Nova BH.

Džeko: “Nismo se trebali povući. Primili smo gol iz ničega”

BiH je imala šansi i u nastavku, kazao je.

“Pa i u drugom poluvremenu šanse, Rade, Pjana, ja. Bilo je prilika da se riješi prije. Žao mi je momaka. Idemo dalje”, poručio je kapiten BiH.

Kako dalje?

“Momci su dali sve od sebe danas. Nije lagano na početku sezone. Momci su se borili, nema se kome šta zamjeriti. Ima dosta spremnih igrača da upadnu ako neko ne može. Dosta nas je odigralo 120 minuta. Za manje od tri dana je sljedeća utakmica”, izjavio je Džeko.

Podsjećamo, BiH je poražena na Grbavici od Sjeverne Irske u baražu Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, ali je Sjeverna Irska boljim izvođenjem penala (3:4) prošla u finale gdje će igrati sa Slovačkom.

Možda te zanima