back to top

DŽEKO: ICARDI JE MOJ PRIJATELJ, ONO ŠTO SE NA TERENU DESI NA TERENU I OSTAJE

Drugi upravo čitaju

Džeko je poručio kako je Icardi njegov prijatelj, te kako se pokušava prikazati da među njima postoji neki problem.

Fenerbahce i Galatasaray večeras će odmjetiti snage u susretu Superkupa Turske, a utakmica se igra u 20.45 sati po lokalnom vremenu na stadionu Al-Awwal Park, u saudisjkom glavnom gradu Rijadu. Džeko je odgovarao na pitanja novinara, a najprije je iznio svoja očekivanja od večerašnje utakmice.

  • Osjećam se dobro što sam ovdje. Mislim da smo kao ekipa spremni za utakmicu Superkupa. Došao sam ovdje s Interom prošle godine i podigao trofej protiv Milana. Nadam se da ću sutra podići još jedan trofej. Bit će to borba između dvije dobre i jake ekipe. Nadam se da ćemo sutra pokazati bolju igru nego što je to bilo na Kadikoyu (derbi protiv Galatasaraya, op.a.) – rekao je Džeko.

Dodao je kako se nada da će večeras uspjeti osvojiti svoj prvi trofej s Fenerbahceom.

-To bi za mene bio sjajan osjećaj. Po mom mišljenju, već šest mjeseci dobro radimo. Nadam se da ćemo 2023. okruniti Superkupom. Spremni smo kao ekipa i znamo što nas čeka i šta trebamo napraviti na terenu. Respektiramo Galatasaray, ali dobro smo se pripremili za utakmicu. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se donijeti pehar našim navijačima – dodao je Džeko.

džeko: icardi je moj prijatelj, ono što se na terenu desi na terenu i ostaje
DŽEKO: ICARDI JE MOJ PRIJATELJ, ONO ŠTO SE NA TERENU DESI NA TERENU I OSTAJE

Novinare je zanimao “okršaj” s Icardijem na derbiju protiv Galatasaraya, o kojem se mnogo pisalo u medijima. Iako je prevodiocu na konferenciji za novinare sugerirano da Džeki ne prevodi taj dio pitanja, bh. reprezentativac je shvatio o čemu se radi, te insistirao da mu se prevede, poručivši kako je otvoren za sva pitanja.

Džeko je podvukao kako je Icardi njegov prijatelj, te kako ga poznaje još iz vremena dok je igrao u Italiji.

  • Po meni, ono što se događa na terenu treba ostati na terenu. Poznajem Maura iz Italije. Nažalost, ljudi nas pokušavaju prikazati kao da među nama postoji problem, ali to nije tako. Puno je emocija na utakmici. Nosimo se s tim emocijama. Sve te stvari su sastavni dio fudbala, jer svaki fudbaler želi pobjedu. Ono što se dogodi na terenu ostaje na terenu i naše prijateljstvo se nastavlja – zaključio je Džeko.

(Anadolija)

The post DŽEKO: ICARDI JE MOJ PRIJATELJ, ONO ŠTO SE NA TERENU DESI NA TERENU I OSTAJE first appeared on Hayat.ba.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima