Dva fudbalera suspendovana za peto kolo Premijer lige BiH, 12 ih na karton od suspenzije

Drugi upravo čitaju

Večerašnjim duelom između Širokog Brijega i Leotara, okončano je pet od šest utakmica četvrtog kola Premijer lige BiH, a kartoni polako uzimaju maha i u narednom kolu ćemo vidjeti prve suspenzije za ovu sezonu, ako ne računamo one koje su se prenijele iz prošle sezone.

Sloboda će narednog vikenda igrati protiv Borca, a zbog crvenog kartona koji je dobio u duelu sa Tuzla Cityjem, ovaj meč će propustiti Alen Kurtalić. Kartona će se protiv Borca morati paziti Jasmin Osmić, koji je dosad zaradio dvije opomene.

Sarajevo će već u srijedu ugostiti Tuzla City u zaostaloj utakmici prvog kola, a pod prijetnjom suspenzije je Rijad Kobiljar, koji je dobio drugi žuti karton u duelu sa Posušjem.

Željezničar dočekuje Tuzla City odmah nakon Sarajeva, a pod prijetnjom suspenzije su Dženis Beganović i Luka Malić. 

Leotar će u petom kolu ugostiti Velež, a kartona će se morati paziti Đoko MIlović sa jedne, te Antonio Pavić sa druge strane.

Igman dočekuje Sarajevo u petom kolu, a pod prijetnjom suspenzije je Elvir Duraković. Amer Dupovac nije na raspolaganju svom timu zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Borca, mada je svakako upitno da li bi igrao jer je na posudbi iz Sarajeva.

Nakon što je preskočila duel sa Zrinjskim, Sloga u narednom kolu gostuje u Posušju, a oprezan će morati biti Karlo Stapić. Kod domaćina po dva žuta kartona imaju Marko Hanuljak i Tomislav Dadić.

Lider na tabeli, ekipa Širokog Brijega, u petom će kolu u derbiju gostovati Zrinjskog. Pod rizikom suspenzije su Kristijan Medić i Ilija Bagarić.

 

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima