back to top

DUDIĆ UOČI DERBIJA NA GRBAVICI: NADAMO SE DA ĆE SREĆA BITI NA NAŠOJ STRANI

Drugi upravo čitaju

Utakmica na Grbavici počinje u 20 sati.

Sarajevo ovaj meč ne dočekuje u najboljoj atmosferi jer je bordo tim već tri utakmice bez pobjede u prvenstvu, dok Željezničar sutrašnji derbi dočekuje nakon poraza u prošlom kolu od ekipe Borca.

Šef struke Sarajeva, Dudić istakao je da je svjestan koliko ovaj meč znači navijačima kluba.

– Sigurno da mi je čast da ću u jednoj takvoj utakmici predvoditi Sarajevo, to uvijek ostane u nekim historijama zapisano. Znam da navijačima puno znači ova utakmica i da nije kao svaka druga, ali međutim mi zaista se pripremamo na način da ova utakmica nosi tri boda kao i svaka druga prvenstvena.

Nemamo na treningu nekih pretjeranih oscilacija po pitanju toga, da ima nekog pretjeranog uzbuđenja nego jednostavno u miru pripremamo utakmicu. Drago nam je da smo zadnji meč odigrali na nivou, nismo zadovoljni rezultatom, ali smo vratili igru i samopouzdanje iz prva tri kola i kada je tako sigurno je da se imamo čemu nadati u predstojećoj utakmici – kazao je Dudić.

Na pitanje koliko mu može pomoći u ovom meču iskustvo iz mostarskog derbija, odgovorio je:

  • Mostarski derbi ima možda neku tenziju znamo da je bio rat i možda na nekon nacionalnoj osnovi tenzija. Dok je ovaj derbi ipak drugačiji, ovo je gradski derbi raje i gaji se puno. Sigurno su tenzije pred jedan i drugi derbi slične, odigrao sam dole tih 5-6 utakmica prošao sam puno. Prvi taj je bio specifičan, a ostali su već bili lakši za pripremu i vođenje. Sigurno da će mi to iskustvo dati pomoć u pripremi i vođenju utakmice jer možete vi pripremiti meč na najbolji mogući način, ali kada dođe 10-tak hiljada ljudi i kada je pritisak veliki mislim da je bitnije samo vođenje utakmice i reagovanje u ključnim trenucima.

Trener Sarajeva je zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Slobode u prošlom kolu iako nisu došli do pobjede.

  • Raduje nas meč protiv Slobode jer smo bili na dobrom nivou. Falio je taj gol i nikako da zabijemo taj gol u prvom poluvremenu i mi povedemo nego stalno se trošimo, ganjamo nešto i onda je potrošnja energije velika. Raduje da smo uputili 25 udaraca ka golu i kada to krene ulaziti bit ćemo sigurno svi zadovoljni. Imamo objektivno čemu da se nadamo, a nadamo se da će ta sreća biti na našoj strani. Ipak, uvijek kažem da sreću moraš da zaslužiš i da ona ne dolazi sama od sebe  – kazao je Dudić.

hayat.ba

Možda te zanima