back to top

Čak 5 klubova iz Premijer lige neće igrati domaće utakmice na svojim terenima

Drugi upravo čitaju

Domaće utakmice neće igrati pet bh. premijerligaša

Odbrojavanje je počelo. Ljubitelji bh. klupskog fudbala sa velikim nestrpljenjem očekuju početak nove premijerligaške sezone. Još dvanaest dana je ostalo do otvaranja sezone, no sve je izvjesnije da nas očekuje poptuni haos u ljetnim premijerligaškim danima.

Naime, određeni broj klubova zbog rekonstrukcije travnjaka svoje domaće utakmice neće igrati na svojim stadionima (Borac, Velež, Sloboda, Tuzla City), a Sloga iz Doboja najvjerovatnije neće uspjeti završiti sve radove na svom terenu, kao ni Igman iz Konjica što znači da će na samom otvaranju sezone šest klubova domaće susrete igrati van grada iz kojeg dolaze.

Problem su i odgode

Međutim, to nije sve, odnosno u ovom trenutku za samo prvenstvo, pa ako hoćete i njegovu regularnost, mnogo veći problem izazivaju odluke donesene vezano za odgodu utakmica klubova koji učestvuju u evropskim takmičenjima.

Naime, čelni ljudi bh. fudbala su odlučili da svi klubovi koji predstavljaju našu zemlju u Evropi imaju pravo odgoditi tri meča, nevezano sa tim da li se o odgodi slaže njihov protivnik.

Tako naprimjer postoji realna mogućnost da Sarajevo svoj prvi meč u novoj sezoni odigra 30. jula umjesto 16. S obzirom da je voljom žrijeba odlučeno da u 1. kolu odmjeri snage sa Tuzla Cityjem, a u 2. sa Borcem iz Banja Luke.

Tuzla City će najvjerovatnije proći 1. pretkolo u kojem se 7. i 14. juna sastaje sa Tre Pennom iz San Marina, tako da će 21. i 28. igrati sa Alkmaarom što vjerovatno znači i da će tražiti odgodu 1. kola Premijer lige koje je na rasporedu 16., 17. i 18.

Borac će u 1. pretkolu Konferencijske lige igrati sa B36 sa Farskih Otoka i veliki je favorit tako da će imati evropska iskušenja i u 2. pretkolu što vjerovatno znači da će odgoditi meč sa Sarajevom u 2. kolu Premijer lige koje je na rasporedu 23., 24., i 25. jula.

Sve u svemu, očekuje nas potpuni haos na samom otvaranju sezone, kako zbog rekonstrukcije terena, tako i zbog odgoda mečeva, a svakako će biti zanimljivo vidjeti kada će se odgođeni mečevi igrati. Da li u reprezentativnim pauzama ili pak u prvim slobodnim terminima srijedom?

gol.ba

Pogledaj i ovo:

Možda te zanima