Dok čekamo četvrtfinale Svjetskog prvenstva, pogledajte ko je favorit za osvajanje

Drugi upravo čitaju

Jedan glavni favorit

Nakon 17 dana uživanja u mnogobrojnim utakmica Mundijala u Kataru, došli smo do faze prvenstva gdje ćemo se susretati sa danima pauze do sljedećih utakmica. Prva pauza je već danas i sutra, a u petak i subotu se već odigravaju mečevi četvrtfinala u terminima od 16:00 i 20:00.

Sljedeća pauza nas čeka na datume 11. i 12. decembra, kao i 15. i 16. decembra. Veliko finale je zakazano za 18. 12. kada će se od 16:00 časova suočiti dvije najbolje reprezentacije Mundijala.

Tokom prvenstva vidjeli smo mnogo iznenađenja i senzacija u vidu Saudijske Arabije, Japana, Australije i drugih nacija koje su uprkos malim šansama uradile velike stvari. Jedna od njih je i Maroko koji je jučer Španiju, jednog od glavnih favorita, bacio na koljena i kvalifikovao se u društvo 8 najbolljih reprezentacija svijeta.

Hrvatska se uprkos teškim utakmicama provukla kroz grupu pored Belgije i Kanade, a i na penale je izbacila Japan koji je u dva navrata pobijedio dvije fudbalske velesile – Španiju i Njemačku.

Naše druge komšije – Srbija je nesretno ispala već prvom krugu – grupna faza, a bolji od njih su bili i Brazil i Švicarska koja je sinoć deklasirana od Portugala sa 6:1.

Bilo kako bilo, čeka nas veoma uzbudljiv završetak prvenstva, a Mozzart je već izacio kvote za osvajače Mundijala u Kataru:

8. HRVATSKA – kvota 35

7. MAROKO – kvota 30

6. HOLANDIJA – kvota 15

5. PORTUGAL – kvota 7

4. ENGLESKA – kvota 7

3. ARGENTINA – kvota 7

2. FRANCUSKA – kvota 5

1. BRAZIL – kvota 2.80

Supported by TNT Grupacija

Možda te zanima