back to top

DIEGO MARADONA DOBIO SPOMENIK U VALENCIJI: ŠTA JE OVO? BRUCE LEE?

Drugi upravo čitaju

No, malo koji komadić takve vrste umjetnosti zapravo i liči argentinskom genijalcu Diegu Armandu Maradoni. O tome koliko ga je teško replicirati na pravi način, iz pogleda jednog likovnog umjetnika govori i najnovija bista otkrivena u Španiji.

Naime, za vrijeme COTIF-a, jednog od najpoznatijih svjetskih turnira za reprezentacije do 20 godina u Valenciji, otkriven je spomenik Maradoni koji mu u najmanju ruku ne liči ni malo.

A otkrio ju je ni manje ni više već predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia. Dizajnirao ju je lokalni španski umjetnik Rafael Ferri, a otkrivena je netom uoči finala turnira na kojem je U-20 reprezentacija Argentine pobijedila ekipu Valencijine akademije s 2:0.

DIEGO MARADONA DOBIO SPOMENIK U VALENCIJI: ŠTA JE OVO? BRUCE LEE?

Naravno da je cijeli događaj zajedno sa statuom u prvom planu odmah dospio na sve moguće društvene mreže kao predmet sprdnje. Već se piše o tome da je lice sa spomenika zapravo Sylvester Stallone, Bruce Lee, a neki su otišli i toliko daleko pa su ga poistovjetili s Isusom, kakav je i na portretu španskog slikara iz 2012. godine, piše Jutarnji list.

Video pogledajte i OVDJE.


hayat.ba

Možda te zanima