Dennis Hadžikadunić biografija

Drugi upravo čitaju

Dušan Bajević za novembarske akvizicije pozvao je nove igrače, a tu je ponovo Dennis Hadžikadunić, a njegova biografija slijedi u nastavku.

Dennis Hadžikadunić biografija

Sa svega 22 godine Hadžikadunić već treću sezonu igra standardno u Rusiji za Rostov, koji također igra i u Europi, a nastupi koje pruža bili su jasan signal ljudima iz N/FSBiH da je vrijeme za akciju.

dennis hadžikadunić biografija
Dennis Hadžikadunić biografija

Dennis Hadžikadunić biografija

Hadžikadunić je počeo igrati fudbal u lokalnom klubu, prije nego što se 2012. pridružio omladinskoj akademiji rodnog kluba Malmö FF. U septembru 2016. godine potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s timom. Svoj prvi trofej s klubom osvojio je 26. oktobra 2016. godine, kada su okrunjeni za prvaka lige. Četiri dana kasnije, profesionalno je debitirao protiv Geflea u dobi od 18 godina.

U januaru 2018. godine posuđen je Trelleborgs FF do kraja sezone.

Hadžikadunić je 12. jula 2018. godine potpisao petogodišnji ugovor s ruskim Rostovom. U klubu je debitirao u klubu protiv moskovskog Dinama 10. novembra.

Visok je 1,90 metara, igra desnom nogom, neodoljivo podsjeća na bivšeg kapitena Emira Spahića, a njegova trenutna tržišna vrijednost procjenjuje se na 1,5 miliona eura.

Možda te zanima