back to top

Dame u kopačkama sve brojnije u BiH

Drugi upravo čitaju

U našoj državi raste broj ženskih fudbalskih klubova

Fudbal postaje sve popularnijisport među damama u BiH. To dokazuje sve veći broj ženskih fudbalskih timova u našoj zemlji, kao i povećan broj djevojčica i djevojaka koje posvećeno treniraju ovaj sport i takmiče se rame uz rame sa muškim ekipama.

dame u kopačkama sve brojnije u bih
Dame u kopačkama sve brojnije u BiH

Kako su FIFA i UEFA postavile uslov da muški timovi moraju da imaju i ženske ekipekako bi se takmičili na najvišem nivou, talentovane fudbalerke dobile su svoju priliku u brojnim ekipama širom BiH.

Među njima je i ekipa SFK 2000 Sarajevo čije igračice su kvalitetnom igrom prošle godine dovele UEFA Ligu prvaka u našu državu. Tada su bile domaćin kvalifikacionog turnira, a ove godine su takođe predstavljale našu zemlju na najprestižnijem takmičenju u ženskom fudbalu UEFA Lige prvaka.

dame u kopačkama sve brojnije u bih
Dame u kopačkama sve brojnije u BiH

Kao društveno odgovorna kompanija, Mozzart je prepoznao i podržao napore višestrukih šampionki bh. prvenstva, koje teže najvećim sportskim rezultatima. Svojom podrškom, Mozzart je jasno poručio da vjeruje u bh. dame u kopačkama.

“Saradnja s Mozzartom traje već neko vrijeme kroz brojne projekte. Zahvaljujemo se na novoj saradnji kroz ovogodišnji nastup našeg kluba u UEFA Ligi prvaka. Ovo je takmičenje za najbolje, mi smo dio njega i uz Mozzart vjerujemo da ćemo ostvariti uspješne rezultate u narednom periodu”, poručuju iz SFK 2000 Sarajevo.

U ovoj kompaniji opet su rado stali uz talentovane igračice koje žele da ostvare svoje fudbalske snove, te su im svojom podrškom dodatno poboljšali uslove za rad. Time su zajednički poručili da fudbal nije rezervisan samo za muškarce.

A SFK nije jedini ženski fudbalski tim kojem je kompanija Mozzart do sada pružila podršku. Kroz brojne donacije opreme i sponzorstva do sada su podržali i ŽNK Vogošća, ŽNK Sana 2014, ŽFK Mladost Rogatica, ŽFK Fortuna Živinice, te mnoge druge…

dame u kopačkama sve brojnije u bih
Dame u kopačkama sve brojnije u BiH

Iz kompanije Mozzart poručuju da su uz sve dame u kopačkama u BIH koji svojom kvalitetnom igrom ruše predrasude da je fudbal rezervisan samo za muškarce, te donose medalje i pehare u našu zemlju.

Možda te zanima