back to top

Dalić: Engleska za 58 godina osvojila samo jednu medalju, a mi tri u samo šest godina i opet nismo dobri

Drugi upravo čitaju

HRVATSKA će u srijedu od 15 sati u Hamburgu odigrati drugu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Albanije. Momčad Zlatka Dalića mora tražiti pobjedu u tom susretu nakon što je u prvom kolu poražena od Španjolske s 3:0. Evo što su na press-konferenciji rekli Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

Koliko će vam značiti podrška?

Perišić: Ovo mi je jedan od najdražih stadiona u Bundesligi. Ima ovdje dosta naših ljudi, ima dosta Albanaca i mi ćemo dati sve od sebe.

Jeste li riješili sve s Petkovićem i je li u prvoj postavi?

Dalić: Nema potrebe za tim temama. Kod nas je situacija sjajna, razgovarali smo nakon toga igrači, stožer i ja. Razgovarao sam i ja s Brunom, sve je riješeno i to ne treba više spominjati. A sutra ćete vidjeti hoće li Bruno početi ili ne. Nepotrebno se stvaraju tenzije, one nisu potrebne. Ja samo želim mir i lijepu atmosferu, koju imamo, i nema potrebe da je potencirate. Hijerarhija se zna, red se zna i tako će biti i dalje.

Što će biti ključno?

Dalić: Strpljenje. Ne smijemo gubiti glavu, moramo biti živi do kraja. Moramo doći do toga svojom kvalitetom i igrom. Idemo po tri boda, ali nama igra i bod zbog zadnje utakmice.

Koliko je u vašoj momčadi važna hijerarhija?

Dalić: Mi smo sve postigli zbog hijerarhije i zbog kvalitete naših igrača. Meni je to važno i igračima je to važno.

Osjećate li nakon prve utakmice kod svojih igrača želju da se dokažu?

Dalić: Sigurno da nije bilo lijepo izgubiti prvu utakmicu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava.

Znam da je nakon poraza od Španjolske dosta negative, ali nadam se da ćemo dati sve od sebe da opet budemo pravi i kakvi možemo biti. Hrvatska vrijedi i Hrvatska je puno bolja nego što se o njoj govori.

Ako Hrvatska dođe do osmine finala, je li Modrić nedostižan?

Perišić: Iskreno, Luku će teško dostići. Imamo par momaka koji su debitirali mladi, sve je moguće.

Kako ćete se postaviti ako Albanija uspori ritam igre?

Perišić: Bit će važno biti strpljiv i pokazati strpljenje.

Kako vidite Albaniju?

Perišić: Dobra su ekipa, trkački moćna i ginut će na terenu od početka do kraja. Ako mi ne budemo igrali tako, onda će nam biti teško. Od prve minute ful gas i idemo po tri boda.

Krećete li od prve minute?

Perišić: Ne mora značiti. Ne mora to ništa značiti.

Hoće li biti promjena i kakva igra u odnosu na Španjolsku?

Dalić: Nama je glavni cilj pobijediti, bit ćemo ofenzivniji. Bit će nekih promjena u sastavu. Svi koji će početi znaju koji nam je cilj.

Kakva su očekivanja?

Dalić: Veseli me da nismo obeshrabreni ovim porazom od Španjolske. Osjećam se super i jedva čekam utakmicu.

Objava Dalić: Engleska u 58 godina osvoji jednu medalju, mi tri u šest godina i ne valjamo pojavila se prvi puta na Gol.ba.

Izvor: ( gol.ba / Korner.ba )

Možda te zanima