back to top

Dado Pršo ulaže u nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine?

Drugi upravo čitaju

Legendarni hrvatski napadač Dado Pršo mogao bi zajedno sa Romeom Šapinom ulagati novac u redove nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Brotnja.

Otkrio je to nekadašnji sportski direktor Olimpika u razgovoru za hercegovina.info gdje je istakao da želi dati prostor mladim igračima iz naše zemlje da napreduju, te da im je to glavna motivacija. 

– Prije ovog poziva iz Saudijske Arabije imao sam plan vratiti se u Brotnjo. U klub bi ušao Dado Pršo s kojim sam prijatelj već 12-13 godina. Zajedno smo radili neke fudbalske poslove u Francuskoj. Dado ima fudbalsku akademiju u Senegalu, a njegov najbolji prijatelj je predsjednik francuskog drugoligaša Pau. Odlučili smo se da imamo jedan klub na našim

prostorima u BiH koji bi dao priliku mladima, uz nekoliko stranaca, rekao je Šapina za hercegovina.info, te dodao:

– U našoj ligi ih možete imati šest, a četvorica mogu krenuti u prvih jedanaest. No, kako se dogodio ovaj moj angažman morat ćemo sve odgoditi za budućnost. Od te ideje nećemo sigurno odustati i ja se nadam da će do toga sigurno doći. Brotnjo to zaslužuje. Ima tradiciju, ima uslove, potrebno je samo izgraditi još jedan pomoćni teren, jedan postoji i u Gradcu. Za početak je bio plan ući u Prvu ligu Federacije, a onda nastaviti put ka Premijer ligi.

sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima