Čudan potez Barcelone: Produžili ugovor s igračem samo da bi ga prodali

Mnoge je iznenadio potez Barcelone da produži ugovor s Riquijem Puigom na još dvije godine, ali ubrzo pošto je inicijalna vijest izašla počele su da izlaze nove informacije koje su ogolile istinu.

Barcelonine namjere nisu da zadrže Puiga, već da ga bolje proda. Naime, Puigu je ugovor s Barcom isticao na kraju sezone, pa bi eventualnom prodajom u januaru suma na ime obeštećenja bila tek simbolična. Aktiviranjem klauzule o automatskom produžetku saradnje na još dvije godine Barcelona je samo nabila cijenu Riquiju, a pošto je finansijska situacija u klubu nikad lošija, svaki eurocent biće od enormnog značaja.

Katalonski Mundo Deportivo objavio je da se samo čeka zvanična objava na sajtu, pošto kod ovakve vrste poslovanja nema nikakvih pregovora, klauzula se aktivira od strane kluba ili igrača i to je jednostrana odluka. U ugovoru ostaje aktivna otkupna klauzula od 100.000.000 eura, ali jasno je svima da istu niko neće da aktivira.

čudan potez barcelone
Ruiqi Puiq na izlaznim vratima

Riqui Puig je posljednjih sedmica u ozbiljnom fokusu katalonskih medija, najviše zbog optužbi Ronalda Koemana da je “krtica” koja daje medijima povjerljive informacije iz svlačionice. Zato Puig ne igra, a Koeman gleda da ga se što prije riješi. Zato je privukao interesovanje nekoliko klubova, među kojima se najviše ističe Milan.

Rossoneri su se već raspitivali za cijenu koja je navodno negdje oko 13.000.000 eura, s tim što bi Milan poslije dogovora sa Strasbourgom oko kupovine Mohameda Simakana morao sada da ide na varijantu pozajmice s pravom ili obavezom otkupa.

Doduše, pošto je Carles Alena nadomak prelaska u Getafe, a Phillippe Coutinho povrijeđen, Puig bi još možda i mogao da dobije neki minut u Barceloni. Ali teško, pogotovo jer je ugrozio svoj status u timu širenjem informacija od značaja, tako da ne čudi ovakav potez Barcelone.

Ovaj tekst Vam donosi Mozzart kladionica.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Maid
Maidhttps://korner.ba
Maid Lolić je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Da kako može ukinuo bi produžetke pa neka se odmah pucaju penali. Najdraža emisija Top Gol.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima