back to top

Članovi porodice, saigrači i prijatelji se oprostili od Vahidina Musemića

Drugi upravo čitaju

Na komemoraciji Vahidinu Musemiću koja je održana danas u sarajevskoj Vijećnici od legendarnog fudbalera Sarajeva i reprezentacije Jugoslavije biranim riječima su se oprostili članovi porodice, saigrači i prijatelji.

Nekadašnji kapiten FK Sarajevo i reprezentacije Jugoslavije Mirsad Fazlagić istakao je da je Musemić bio vanserijski igrač i još bolji čovjek o čemu svjedoče njegovi uspjesi i svi koji su ga poznavali.

Naglasio je da su ga vrhunski talenat i vrijedan rad od rodne Janje doveli do jednog od najboljih centarfora Evrope i golgetera u Sarajevu i reprezentaciji.

Fazlagić je prenio i izraze saučešća koje je dobio od Idriza Hošića, Dragana Džajića i Jovana Aćimovića.

Musemićev nekadašnji saigrač Fuad Muzurović poručio je da mu sada kao utjeha ostaju sjećanja na dragocjena vremena koja su zajedno provodili u generaciji koja je ispisala fudbalsku istoriju Sarajeva i Jugoslavije.

Od Musemića su se na komemoraciji na emotivan način oprostile njegove unuke, a obratili su se i Faruk Hadžibegić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić te Dario Delibašić.

Bili su prisustni i legendarni fudbaleri poput Predraga Pašića, Blaža Sliškovića, Fahrudina Prljače, Mehmeda Janjoša, Nijaza Ferhatovića, Miloša Đurkovića, Nijaza Merdanovića i drugi.

Također, prisustvovali su i članovi prvog tima FK Sarajevo i stručnog štaba predvođeni Mirzom Varešanovićem, te direktorica Ajla Alimanović.

Musemić je rođen 29. oktobra 1946. u Janji, a za FK Sarajevo odigrao je 182 zvanične utakmice i postigao 83 gola. Poslije Sarajeva igrao je u francuskom prvoligašu Nici gdje je završio karijeru 1976.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 17 utakmica na kojim je postigao devet golova.

Sa Sarajevom je bio šampion Jugoslavije 1966./67. a sa reprezentacijom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 1968. u Italiji.

Fena

Možda te zanima