back to top

Bojan Krkić ima novi klub

Drugi upravo čitaju

Nekadašnja mlada zvijezda Barcelone i fudbalske reprezentacije Španije, Bojan Krkić ima novi klub.

Bivši napadač Barcelone i Stoke Cityja, 30-godišnji Bojan Krkić nalazi se pred potpisom za japanski tim Vissel Kobe, javljaju inostrani mediji.

Posljednji angažman, Krkić je imao u MLS-u gdje je nastupao za Montreal do 2020. godine. Prethodne sezone nije imao klub, a japanska ekipa će mu biti deveti klub u karijeri koju je započeo još 2007. godine.

“Već dugo godina sam zainteresiran za japansku kulturu i sada zahvaljujući Vissel Kobeu imam priliku boraviti u Japanu. Radujem se novim izazovima u svojoj karijeri”, kazao je Krkić.

bojan krkić

Odlaskom u Japan, Bojan će imati priliku ponovno zaigrati s nekadašnjim saigračem iz Barcelone, Andresom Iniestom, koji je ujendo i kapiten ekipe.

“Andres je za mene poseban igrač i veoma mi je drago što ću ponovo zaigrati s njim. Nadam se da ću postići dosta golova pomoću njegovih sjajnih asistencija.”

Sada već daleke 2007. godine, Bojan je kao 17-godišnjak debitovao u dresu Barcelone. U katalonskom klubu osvojio jr tri titule prvaka Španije kao i dva trofeja Lige prvaka.

Barcelonu je napustio 2011. godine kada je prešao u Romu, a nastupao je još za Ajax, Milan, Stoke, Mainz, Alaves i Montreal.

Za reprezentaciju Španije odigrao je samo jedan meč, i to onaj 2008. godine protiv Armenije.

Možda te zanima