back to top

Barcelona za trojicu igrača nije dobila nijednu zvaničnu ponudu

Drugi upravo čitaju

Katalonski klub je već ozvaničio dolaske Francka Kessieja i Andreasa Christensena, ali oni su samo početak onoga što će Barcelona da uradi u narednih nekoliko sedmica.

Očekuje se da u narednim danima ugovore potpišu Ousmane Dembele i Raphinha, a također katalonski klub još uvijek nije odustao od Roberta Lewandowskog koji je i dalje prva želja Barcelone.

Međutim, jasno je da Barcelona mora da se riješi i nekih igrača na koje Xavi Hernandez neće računati. Poznato je da je Xavi već razgovarao s pojedinim fudbalerima i rekao im da je najbolje da potraže novi klub, a neki od njih čak nisu došli ni na pripreme.

 

No, prodaja igrač ne ide baš po planu. Katalonski Sport objavio je da Barcelona uopšte nije dobila nijednu zvaničnu ponudu za trojicu igrača, a u pitanju su Riqui Puig, Samuel Umtiti i Oscar Mingueza.

Barcelona je Puiga ponudila nekim klubovima za posudbu, ali oni su to odbili. Umtiti se povezivao sa nekoliko klubova u Francuskoj, no niko ne želi rizikovati da ga dovede jer se zna kakvih problema ovaj defanzivac ima s povredom koljena.

Što se tiče Mingueze interes je odličan, ali klubovi smatraju da je cijena od pet miliona eura previsoka. Minguezu žele Monza, Getafe, Valladolid, Celta, Mallorca i Elche, ali nijedan od tih klubova nije poslao zvaničnu ponudu za njega.

Poznato je da je na listi igrača koji su na prodaju i bh. reprezentativac Miralem Pjanić za kojeg je Barcelona dobila ponudu od Lyona, ali naš veznjak još uvijek nije odgovorio.

Pjanićev cilj je da ostane na pripremama i pokuša se dokazati Xaviju, a navodno trener Barce se predomislio i odlučio je pružiti bh. veznjaku priliku u pripremnim mečevima nakon što je vidio koliko se on trudi na treninzima.

gol.ba

Možda te zanima