back to top

Bajević: Reprezentacija BiH želi bodove, ali bit će teško

Drugi upravo čitaju

Nakon neuspjeha u baražu za plasman na EURO selekcija BiH odigrala je neriješeno sa selekcijom Nizozemske. Tako u pozitivnoj atmosferi dočekuju naredni meč.

Fudbalska reprezentacija BiH otputovala je u Poljsku gdje će srijedu u Wroclawu odigrati meč četvrtog kola Lige nacija.

Selektor Dušan Bajević najavio je utakmicu kazavši da su razočarani zbog neuspjeha u baražu, ali da imaju obavezu da odigraju dobro do kraja u Ligi nacija. Prema njegovim riječima reprezentacija BiH spremna je na sve kako bi ostala u Ligi A.

“Mi ćemo pokušati da igramo našu igru koja bi mogla da nam donese pobjedu. S druge strane i Poljska ima iste ambicije kao i mi. Kiša može biti problem za nas. Moji igrači su u posljednje dvije utakmice igrali veoma požrtvovano i dali su sve od sebe. Sutra očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali biće teško jer je i protivnik kvalitetan. Reprezentacija BiH ima dobre igrače, ima kvalitet i mi moramo u to da se pouzdamo. Uz dužno poštovanje prema protivniku, mi ćemo pokušati ono što moramo da pokušamo. To je da izađemo na teren i damo sve od sebe, a koji će rezultat na kraju biti vidjet ćemo”, izjavio je Bajević.

bajević: reprezentacija bih želi bodove, ali bit će teško
Reprezentacija BiH

Šehić želi bodove

Nakon selektora Bajevića, novinarima se obratio i golman reprezentacije BiH, Ibrahim Šehić.

“Svi smo razočarani jer nismo uspjeli da se plasiramo u finale baraža za evropsko prvenstvo. Bili smo emocionalno i prazni i bilo je teško da se ekipa podigne. Međutim, smogli smo snage. Održali smo nekoliko sastanaka, bodrili jedni druge. Dogovorili smo se da probamo da skupimo što više bodova u Ligi nacija i da ostanemo u Ligi A”, rekao je Šehić.

Reprezentacija BiH želi revanš

Nakon poraza od Poljske u okviru drugog kola Lige nacija, reprezentacija BiH se želi odužiti u sutrašnjem meču.

Utakmica između Zmajeva i Poljske igra se u srijedu s početkom od 20:45.

navijači reprezentacija bih
navijači reprezentacija bih

Možda te zanima