back to top

Akreditacije za FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022

Drugi upravo čitaju

 

FIFA je otvorila proces akreditovanja za medije za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru, s 15. avgustom kao završnim rokom za prijave.

Dole navedene upute odnose se na pisane medije (printane i internetske), te fotoreportere. Nositelji TV i radijskih prava akredituju se direktno putem FIFA TV, dok će za nenositelje TV i radijskih prava informacije FIFA objaviti dodatne informacije, te će se ti mediji moći prijaviti direktno preko FIFA-e.

Da bi se mediji mogli prijaviti za akreditaciju, potrebno im je sljedeće:

  1. Pristup FIFA Media Hubu, koji odobrava FIFA
  2. Kontrolni ključ, koji odobrava NS/FS BiH (putem FIFA-inog sistema)

Pozivamo sve predstavnike medija da do 10. jula 2022. godine, u zvaničnom obliku (na memorandumu redakcije i uz potpis glavnog i odgovornog urednika) dostave NS/FS BiH Zahtjev za akreditovanje za FIFA SP 2022. u Kataru i to elektronskim putem na adresu: dinko.ceko@nsbih.ba

NS/FS BiH će između 10. i 15. jula održati sastanak Komiteta za medije i napraviti listu na osnovu koje će biti podijeljeni kontrolni ključevi redakcijama i novinarima, a na osnovu sljedećih kriterija:

a) Nacionalne novinarske agencije/medijski partneri NS/FS BiH
b) Sportske redakcije/mediji
c) Ostali informativni mediji u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu.

Nakon što dobijete kontrolni ključ, putem svog korisničkog računa na FIFA Media Hubu moći ćete se prijaviti za akreditaciju za Svjetsko prvenstvo. Naglašavamo da odobren nalog za FIFA Media Hub NIJE ujedno i akreditacija za SP.

Registracija na FIFA Media Hubu

Ako već nemate pristup FIFA Media Hubu, trebate se prijaviti za registraciju putem stranice https://media.fifa.com/registration

Nakon što ispunite formular, FIFA-i će trebati određeno vrijeme da odobri vašu prijavu, te je potrebno da ovu registraciju obavite što prije.


www.nfsbih.ba

Možda te zanima