back to top

Ajdin Hasić biografija

Drugi upravo čitaju

Ajdin Hasić biografija, jedan od najvećih bh. fudbalskih talenata

Ajdin Hasić rođen je u Banovićima, gdje je i započeo karijeru, ali jako brzo je napravio transfer u Dinamo iz Zagreba. Za igrače sa ovih prostora, ekipa Dinama je odskočna daska za najveće svjetske ekipe.

Hasić je bio jedan od najvećih Dinamovih talenata. U oktobru 2019. godine, prema informacijama s Maksimira, klub je igraču ponudio produženje ugovora.

S obzirom da je Ajdin Hasić maloljetan, ugovor je trebao potpisati njegov otac. Da otac iz Bosne i Hercegovine ne bi trebao zbog dva potpisa putovati u Zagreb, Dinamovi čelnici poštom su mu na kućnu adresu poslali dva ugovora – prvi o raskidu aktualnog ugovora i drugi, novi ugovor.

Otac je potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir, a mladi nogometaš napustio je Dinamo.

ajdin hasić biografija
Ajdin Hasić biografija

Od jeseni 2019. godine ekipa u kojoj je karijeru nastavio Ajdin Hasić bila je slavni Bešiktaš.

Nakon ,,kaljenja” u drugim turskim ekipama jednu godinu supertalentovani Ajdin Hasić debitovao je nedavno za slavni turski Bešiktaš te tako potvrdio da se radi o nadarenom igraču budući da ima samo 18 godina.

Ajdin Hasić biografija – Reprezentativna karijera

Hasić je svoju karijeru etablirao još u maju 2018. godine kada je za U17 reprezentaciju za samo pola sata utakmice protiv Danske dao tri asistencije za pogodak.

Nakon te utakmice karijera sjajnog fudbalera počela je slavno.

Ajdin Hasić je igrač u usponu, a njegov vrhunac se tek očekuje narednih godina.

Ekspert je za prodor i proboj, stručnjak za kombinatoriku, velemajstor udaraca. Vrhunski tehničar. Naposljetku, on je budućnost nacionalnog tima BiH.

Tržišna vrijednost Ajdina Hasića trenutno se procjenjuje na 625 hiljada eura prema referentnim internet stranicama.

Trenutno je na posudbi u turskom Goztepeu.

PREPORUKA

Možda te zanima