back to top

Zvezda se očitovala pred Leipzigom

Drugi upravo čitaju

Nogometaši Crvene zvezde gostuju ekipi Leipziga u trećem kolu Lige prvaka, a klub s Maracane oglasio se priopćenjem u kojem je uoči utakmice iznio važne informacije.

Naglasili su kako je jako važno da se navijači koji će bodriti crveno-bijele u Njemačkoj pridržavaju svih uputa.

1) Dolazak i odlazak na i sa stadiona

Početak utakmice između RB Leipziga i Crvene zvezde zakazan je za 21 sat, dok će se kapije stadiona otvoriti u 19 sati.

Kako bi utakmica grupne faze Lige prvaka protekla u najboljem redu, kako na terenu tako i izvan njega, klub poziva sve navijače da se pridržavaju sljedećih uputa:

– Kako biste osigurali nesmetan dolazak i odlazak autobusa, molimo koristite sljedeću rutu kako biste izbjegli trenutne građevinske radove:

Državna autocesta BAB 9, izlaz br. 17, “Leipzig-West” >> B181 u smjeru Leipziga >> Merseburger Straße >> lijevo Rückmarsdorfer Straße >> Hans-Driesch-Str. Über Landauer Brücke >> Ulica kod Sportforuma >> Jahnallee >> Cottaweg (označena parkirališna mjesta za autobuse s desne strane ceste).

Državna autocesta BAB 14, izlaz br. 23 “Leipzig-Mitte” >> B2 Maximilianallee >>Berliner Straße >> Parthenstraße >> Uferstraße >> Emil-Fuchs-Straße >> Zöllnerweg >>Leutzscher Allee >> Am Sportforum >> Cottaveg (označena parkirališna mjesta za autobuse s desne strane) .

– Navijači izlaze iz autobusa kada stignu na autobusnu stanicu izravno u Landauer Brücke. Odatle možete prošetati stazom uz rijeku Uferweg do RB Arene Leipzig. Navijači će ući nakon utakmice na Cottaweg. Nakon utakmice kreće polazak prema BAB 9.

– Imajte na umu da su parkirna mjesta na Cottaweg isključivo za parkiranje autobusa! Ako bude potrebno, to će obaviti hitne službe na licu mjesta.

– Za navijače koji dolaze individualno osobnim vozilima preporučamo korištenje označenih parking mjesta P+R. Svi su vrlo dobro povezani lokalnim javnim prijevozom. Ulaznice vrijede kao ulaznice za četiri sata prije i četiri sata nakon utakmice u svim javnim prijevozima – vlakovima, brzim vlakovima, tramvajima i autobusima – u Središnjem njemačkom prometnom udruženju (MDV). Kompletan pregled svih P+R mjesta dostupan je na web stranici https://www.L.de/anreise-rbleipzig.

– Na području RB Arene Leipzig nema parking mjesta za automobile. Imajte na umu da se bloku za goste može pristupiti samo sa sjevera preko Uferweg (Am Sportforum/Landauer Brücke). Povratak nakon utakmice iz gostujućeg bloka do vozila moguć je samo u smjeru sjevera preko rijeke Uferweg do Am Sportforum/Landauer Brücke.

– Za dolazak i odlazak vlakom možete koristiti redovne međugradske i lokalne vlakove do glavnog željezničkog kolodvora Leipzig, Leipzig Hbf. Za korištenje ICE/IC veza potrebna je važeća karta! Prijevoznik iz Leipziga nudi liniju za gostujuće navijače između glavnog kolodvora Leipzig (Leipzig Hbf) i Red Bull Arene (Red-Bull-Arena) (stanica “Sportforum Nord”). Autobusi po potrebi polaze sa stanice “Glavna željeznička stanica (Hauptbahnhof), istočna strana (Ostseite), ulaz O i P”. Nakon utakmice red gostujućih navijača ide od Red Bull Arene (Red-Bull-Arena) (stanica “Sportforum Nord”) direktno do glavnog terena. stanica u Leipzigu (Leipzig Hbf), Kurt-Schumacher-Straße. Ulaznice za utakmicu daju vam pravo na korištenje svih vlakova, brzih vlakova, tramvaja i autobusa u mreži Središnje njemačke prometne udruge (MDV) na dan utakmice, 4 sata prije i 4 sata nakon utakmice. Samo pojavljivanje u vrijeme otvaranja stadiona jamči da ćete biti na stadionu kada utakmica počne! Veće zatvorene grupe koje dolaze znatno kasnije vjerojatno neće moći dočekati početak utakmice na stadionu zbog intenzivne kontrole!

Na dan utakmice, trg Richard-Wagner-Platz u 04109 Leipzigu dostupan je kao mjesto okupljanja navijača. Preventivno ističemo da je za grupnu šetnju do stadiona potrebna najava ili dopuštenje! Ako to uključuje političko izražavanje mišljenja, voditelj grupe mora to prijaviti nadležnom tijelu grada Leipziga. Ako se to radi isključivo u svrhu zatvorenog grupnog posjeta stadionu, smatra se posebnim slučajem za koji je potrebna dozvola. Dopuštenje za to daje parlamentarna vlast grada Leipziga. U svakom slučaju primjenjuju se odredbe saksonskog zakona o skupnim okupljanjima.

zvezda se očitovala pred leipzigom

2) Napomene za osiguranje sigurnosti na stadionu

– Zabranjeno penjanje preko ograda, barijera i blokova.

– Pozivamo vas da na stadion ne unosite zabranjene predmete. Konkretno, zakonom je zabranjeno nošenje pirotehničkih sredstava i maski koje će se strogo kažnjavati. Nadalje, na stadion je zabranjeno unositi staklene i PET boce, te limenke i drugu čvrstu ambalažu za piće. Ukoliko imate takve posude za piće, ostavite ih na ulazu.

– Navijači pod utjecajem alkohola neće biti pušteni na stadion.

– Osobe kojima je zabranjen ulazak na stadion ne smiju boraviti na stadionu. Ukoliko se oglušite o zabranu, klub i policija će poduzeti mjere.

– Zabranjeno je na stadion unositi politička obilježja, zastave ili slične rekvizite koji nemaju veze s klubom.

3) Dostupnost policije na dan utakmice

– Radi vaše sigurnosti policija će na dan utakmice biti prisutna na stadionu i okolici. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili problema prilikom dolaska ili odlaska ili na stadionu obratite se policijskim službenicima ili ovlaštenim redarima.

– Suzdržati se od provokacija koje bi mogle dovesti do nereda i pridržavati se uputa redarske službe i policije. Imajte na umu da ako se upustite u provokativne radnje, riskirate ne samo vlastitu sigurnost, već i sigurnost drugih posjetitelja. Stoga će policija biti primorana odlučno i dosljedno sprječavati nasilne i agresivne radnje te bez iznimke prijavljivati ​​počinjena kaznena djela.

www.sportskacentrala.com

Možda te zanima