back to top

Zašto je ponovljen žrijeb za knockout fazu Lige prvaka?

Drugi upravo čitaju

Nakon pogreške tokom izvlačenja kuglica u sklopu žrijebanja parova osmine finala Lige prvaka, žrijeb za knockout fazu održan je ponovo.

Kuglice su spojile Manchester United i Villarreal, iako su se obje ekipe sastajale u okviru grupne faze. Voditelj žrijebanja poništio je ovaj par nakon čega je izvlačenje nastavljeno pa je Villarreal za protivnika dobio Manchester City.

Ipak tu nije bio kraj propustima, s obzirom na to da prilikom izvlačenja protivnika za Atletico Madrid, kuglica Manchester Uniteda nije bila među mogućim protivnicima. Voditelj je istakao da United nije među potencijalnim protivnicima jer je već izvučen, što se nije dogodilo. Tako je Atletico za protivnika izvukao Bayern iz Minhena.

Nakon žrijebanja iz Madrida uputili su žalbu prema krovnoj kući europskog fudbala UEFA-i gdje tražili objašnjene zašto se kuglica Manchester Uniteda nije našla među mogućim protivnicima.

U međuvremenu Manchester United je izvukao ekipu Paris Saint Germaina što bi značilo novi okršaj Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Očigledno da neće doći do toga jer je UEFA ubrzo objavila da se žrijebanje ponoviti od 15 sati.

Prvobitni parovi

Benfica – Real Madrid

Villarreal – Manchester City

Atletico Madrid – Bayern

Salzburg – Liverpool

Inter – Ajax

Sporting – Juventus

Chelsea – Lille

PSG – Manchester United

Novo izvlačenje parova za Ligu prvaka

Na ponovljenom izvlačenju parova za osminu finala Lige prvaka UEFA je uputila izvinjenje zbog propusta prilikom žrijebanja navodeći da je software zakazao.

Podsjećanja radi nositelji žrijebanja su Ajax, Bayern, Liverpool, Real Madrid, Manchester City, Juventus, Manchester United i Lille. Dok su nenositelji PSG, Inter, Atletico Madrid, Sporting, Salzburg, Chelsea, Villarreal i Benfica.

Voljom ponovljenog žrijeba izvučeni su sljedeći parovi:

Salzburg – Bayern

Sporting – Manchester City

Benfica – Ajax

Chelsea – Lille

Villarreal – Juventus

Inter – Liverpool

Atletico Madrid – Manchester United

PSG – Real Madrid

Prvi mečevi osmine finala igraju se 15. i 16. zatim 22. i 23. februara 2022. godine dok su revanš susreti na rasporedu 8. i 9. odnosno 15. i 16. marta.

Možda te zanima