back to top

ŽESTOK SKANDAL PRED MUNDIJAL! ENGLEZI TVRDE: NAMEŠTENA UTAKMICA SVETSKOG PRVENSTVA!

Drugi upravo čitaju

Navodno, rezultat meča bi trebao biti 1:0 za domaće, da pogodak bude postignut u drugom poluvremenu, a cifra o kojoj se priča da je Katar spreman da plati Južnoamerikancima jeste 7.4 miliona dolara. Pet insajdera iz Katara i Ekvadora potvrdilo je istinitost ove priče.

Kao zemlja domaćina, Katar je jedna od najvažnijih reprezentacija na ovom prvenstvu.

Još uvijek se nije desilo da ova zemlja “proizvede” neko veliko fudbalsko ime, ali postoje neki fudbaleri koji su vrijedni pomena i koji se, ako ništa, mogu upamtiti upravo igrama na Svjetskom prvenstvu, baš kao čuveni Sipije Šabalala, reprezentativac Južne Afrike, ljeta 2010. godine. Možda i ove 2022. ispliva neka neočekivana zvijezda Mundijala i to baš u dresu Katara.

Njihov najbolji fudbaler je definitivno napadač Akram Afif, jedan od rijetkih koji se afirmisao i u evropskom fudbalu, u ekipi Eupena, a o tome ćemo kasnije nešto više. Za seniorski tim Katara postigao je 25 golova na 85 utakmica. Trenutno nastupa za ekipu Al Sada, aktuelnog šampiona Katara.

Nekoliko fudbalera ove reprezentacije su imali priliku da sarađuju sa legendom Barcelone i njenim sadašnjim trenerom, Ćavijem. 

Jedan od njih je Hasan Al Hajdos, kapiten ove reprezentacije. On u tandemu sa Afifom predstavlja veliku prijetnju po gol protivnika.

Iskusni 31-godišnji fudbaler je odigrao ček 165 utakmica za prvi tim reprezentacije Katara i postigao 34 pogotka.

Veliki potencijal ove reprezentacije leži i u Almoezi Aliju, strijelcu 20 golova za ovu selekciju. On je također u karijeri nastupao u Evropi. Preciznije, u austrijskom LASK-u, za koji je, ruku na srce, odigrao samo sedam utakmica. Trenutno je igrač Al Duhaila za koji nastupa već sedmu sezonu.

Ono što je problem ove azijske reprezentacije je slaba igra u posljednjoj liniji. Mogli smo da budemo svjedoci nekih amaterskih reakcija, u dvije prijateljske utakmice koje Srbija odigrala protiv Katara.

Budući da je grupa u kojoj je bila Srbija sadržala pet timova, uvijek je jedan koji je odmarao igrao prijateljsku utakmicu sa Katarom. Pet poraza i dva remija sa Luksemburgom i Azerbejdžanom dosta govore o realnim dometima ove reprezentacije.

Srbija je oba puta odnijela ubedljivu pobjedu identičnim rezultatom – 4:0.

Ipak, u toku pripremnih utakmica za Svjetsko prvenstvo, ostvarili su i neke dobre rezultate. Odigrali su 2:2 sa Čileom, a upravo je gore pomenuti dvojac Afif- Al Hajdos obilježio utakmicu sa po jednim golom.

Također, u prijateljskoj utakmici koja se odigrala u Beču, selekcija Katara je porazila Ganu, još jednog učesnika Mundijala. Čak je tokom pripremnog perioda nekoliko fudbalskih klubova odigralo mečeve protiv selekcije Katara, a otpor koji je domaćin Mundijala pružao bio je sasvim solidan. 

Neke od ekipa sa kojima su se sastali su Fjorentina, Lacio, Udineze, Majorka, a zanimljivo je da nisu izgubili niti jedan od ta četiri meča.

Zašto je fudbalski klub Eupen bitan u cijeloj priči? Čak četiri fudbalera koji su trenutno članovi seniorske reprezentacije Katara su u nekom trenutku karijere nastupali za ovaj simpatični belgijski klub. Razlog toga je što ovaj klub drži “Aspire zone” iz Dohe.  

Katar se, kao domaćin nalazi u grupi A sa Holandijom, Senegalom i Ekvadorom i šanse za prolaz u narednu su im minimalne, a ne treba napominjati da će im ovo biti debitantski nastup na svjetskoj smotri. U svakom slučaju, stanovnici Katara će imati priliku da prate tri spektakla u kojima će njihova reprezentacija učestvovati.

Izvor: hayat.ba

Možda te zanima