ŽELJINI NAVIJAČI BLOKIRALI SAOBRAĆAJ U SARAJEVU, POČAST UBIJENOM DRUGU S TRIBINE

Navijači su zapalili baklje i razvili parolu na kojoj je pisalo “Ovdje je ubijen naš brat, dok ne bude pravde nećemo stat’!”

Zbog ubistva Ramića, Kantonalni sud u Sarajeva u septembru ove godine potvrdio je optužnicu protiv Amela Jašarevića.

Jašarević se tereti za krivično djelo ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, za koje je zaprijećena zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora. Osim njega, za ubistvo Ramića sumnjiči se i Adel Kabaš, zvani Dasta, koji je nakon pucnjave pobjegao i sve od tada nalazi se u bjekstvu, kako se pretpostavlja van granica BiH.

Kako je navedeno u optužnici, Amelu Jašareviću na teret se stavlja da je 12. decembra prošle godine, oko 21.15 sati, na pomenutoj raskrsnici koja se nalazi na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici, u prisustvu većeg broja građana i automobila, iz “VW golf 7” ispalio više hitaca u pravcu “peugeota”, kojim je upravljao Mehmed Ramić, nakon čega je i Adel Kabaš, koji je bio u drugom “golfu 7”, kojim je upravljao Edvin Imamović, također ispalio više hitaca u pravcu “peugeota” u kojem se nalazio Ramić, koji je tom prilikom zadobio više povreda usljed kojih je preminuo u roku od nekoliko minuta.

Optužnicom su također obuhvaćeni Edin Imamović i Igor Zuko, koji su optuženi za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

Imamović se tereti da je kobne večeri, znajući za prethodni sukob Kabaša i Ramića, upravljao vozilom “golf” iz kojeg je Kabaš sa mjesta suvozača pucao na Ramića, nakon čega je napustio mjesto događaja i odvezao Kabaša prema Lukavici, dok se Zuko tereti da je u to vrijeme izašao iz “golfa” u kojem je bio Jašarević, te sa trotoara posmatrao kako Jašarević i Kabaš pucaju u Ramićevo vozilo. Nakon toga, prema optužnici, pomogao je Kabašu da pobjegne, tako što je vozilom “passat” pokupio Kabaša u Lukavici i prevezao ga njime do Bileće.

Izvor: hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Maid
Maidhttps://korner.ba
Maid Lolić je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Da kako može ukinuo bi produžetke pa neka se odmah pucaju penali. Najdraža emisija Top Gol.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima