back to top

Messi u Realu iz Madrida? Šokantna ponuda Pereza koju je Messi odbio

Drugi upravo čitaju

Messi u Realu iz Madrida? Navijači Barcelone itekako trebaju biti zahvalni nakon što je Leo Messi odlučio ostati u ovom katalonskom klubu.

Messi je poslije veoma neuspješne sezone Barcelone, u kojoj nisu osvojili niti jedan trofej, zatražio da napusti klub. No, ipak otkupna klauzula bila je previsoka i Messi nije promijenio sredinu. Ali, nedavno se pojavila informacija koja govori da je Messi u Realu, gotova stvar još 2013. godine.

Teško je zamisliti Messija u dresu ljutog rivala, ali te 2013. godine, prvi čovjek Reala imao Florentino Perez imao je viziju. Prema saznanjima talijanskog novinara Gianluce Di Marzija, Perez je bio spreman odvojiti prilično veliku sumu za legendarnog Argentinca.

“Riječ je o 250 miliona eura koje je Perez želio uložiti u renoviranje stadiona Santiago Bernabeu. Ali taj novac je prije svega ponudio Messiju za dolazak u prijestolnicu Španije”, stoji u knjizi novinara Di Marzija.

No, odgovor Messija nije mogao biti jasniji. Legenda Barcelone kratko je odgovorila Perezu rekavši da ne želi igrati za Real Madrid. Uz poruku da uzalud troše vrijeme.

Trenutno, Messi je u posljednjoj godini ugovora koji ističe na ljeto 2021. godine. Do tada mnogi europski velikani spremit će najbolju moguću ponudu za argentinskog čarobnjaka.

Vlasnik Intera, Massimo Moratti nije krio želju da dovede Messija u Milan. Iste ambicije imaju klubovi kao što su PSG, Manchester City te Chelsea.

Treba očekivati da do narednog ljeta bude mnogo špekulacija vezanih za budućnost Messija. Ali ne treba ni isključiti činjenicu da osvajač šest Zlatnih lopti nastavi karijeru u ekipi koja mu je obezbjedila da postane najbolji na svijetu.

No, Messi u Realu zaista je nerealna opcija.

Možda te zanima