Za perspektivne omladince: Mozzart podržao NK Jajce

Nastavljena akcija „Novi dresovi za nove šampione“

Nogometni klub Jajce osnovan je 2009. godine. Od tada posvećeno rade sa fudbalerima u pet selekcija. U aktuelnoj sezoni svi se takmiče, a njihovi kadeti i seniori zauzimaju prva mjesta u svojim ligama. Kako bi i omladinci krenuli njihovim stopama, kompanija Mozzart donirala im je nove dresove.

-Kvalitetan i kontinuiran rad je rezultirao da je dvadesetak dječaka i djevojčica u proteklim godinama sudjelovalo u elitnim nogometnim kampovima Nogometnog saveza BiH, te nastupalo za različite selekcije BiH, Hrvatske i Srednjobosanskog kantona. Oprema koju smo dobili od kompanije Mozzart će nam pomoći da omladinske selekcije u 2022. godini ostvare još bolje rezultate- kaže Nijaz Zukić, koordinator omladinskog pogona NK Jajce.

za perspektivne omladince: mozzart podržao nk jajce
Mozzart podržao NK Jajce

Menadžment kluba trenutno je fokusiran na razvoj omladinskog pogona koji trenutno broji preko 100 mladih fudbalera.

U avgustu prošle godine krenuli smo sa omasovljenjem članstva u omladinskom pogonu na način da dio trenažnog procesa održavamo u mjesnim zajednicama što se pokazalo kao pun pogodak- dodaje Zukić.

Četiri educirana trenera sa UEFA licencama i završenim fakultetom tjelesnog odgoja svakodnevno rade sa djecom prema profesionalnim standardima i principima. Proteklih dana sve omladinske selekcije sudjeluju na turniru u Šipovu gdje imaju priliku pokazati svoja usvojena znanja i vještine.

Za sve rezultate u prethodnim godinama omladinske selekcije NK Jajce dobile su brojna priznanja na nivou Srednjobosanskog kantona i time dostojno reprezentirale svoj grad.

Ove godine juniori iz Jajca su se plasirali među osam najboljih ekipa u BiH u Kup natjecanju. Time su ostvarili najbolji rezultat ove godine u ekipnim sportovima u Jajcu.

Klub ima određenu podršku općine i Kantona, a posebno ih raduje kada njihov rad prepoznaju donatori. Donacijom dvije garniture dresova, kažu, Mozzart se upisao na spisak njihovih prijatelja, zbog čega će se potruditi da dobrim sportskim rezultatima opravdaju ukazano povjerenje.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Rabija Grabus
Rabija Grabushttps://kanal6.ba
Rabija Grabus je zaposlena kao multimedia novinarka u TNT Grupaciji gdje je pocela karijeru novinarke.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima