back to top

(VIDEO) Skupština Veleža se održava sutra, samo jedna kandidatska lista za klupski Upravni odbor

Drugi upravo čitaju

Skupština FK Velež bit će održana sutra u Mostaru, a tim povodom je za klupsku televiziju govorio Almir Taso, predsjednik skupštine, koji je objasnio određene pojedinosti po ovom pitanju.

“Inicijalno je skupština planirana za 5. oktobar. Iz razloga tehničke prirode bili smo primorani da je odgodimo. Željeli smo da na ovoj skupštini, s obzirom na to da je vanredna, bude prisutno što više delegata, kako bi dobila na pravosnažnosti. Skupština će biti održana 16. novembra, a poslali smo pozive svim članovima”, kazao je Taso, dodavši:

“Skupština broji 50 delegata, a trenutno ih broji 49, jer je gospodin Hasić morao izaći iz Upravnog odbora, a jedan član skupštine, Meaz Begović, zamijenio ga je u upravi. Pozive smo poslali i trenutnom Upravnom odboru, Nadzornom odboru, te predstavnicima medija”.

Istakao je da će skupštini prisustvovati i novi kandidati za Upravni odbor. Postoji samo jedna kandidatska lista.

“Pružit ćemo šansu kandidatima koji eventualno žele da budu izabrani u Upravni odbor da prisustvuju skupštini. Koliko sam upoznat i prema materijalima koje sam dobio i spremio za sjednicu, imamo samo jednu kandidatsku listu. Dobio sam od dijela članova prijedlog kandidata i taj jedan prijedlog koji budemo imali ćemo iznijeti na skupštini i glasat ćemo za predložene kandidate”, kazao je Taso.

Dodao je da će novi kandidati predstaviti plan djelovanja u narednom periodu, nakon čega će članovi odlučiti da li da prihvate njihovo imenovanje.

“U prethodnom periodu sam obavio nekoliko razgovora, na samoj skupštini će se članovima obratiti Senad Husnić, aktuelni predsjednik Upravnog odbora. Govorit će o različitim temama i upoznat će buduće članove Upravnog odbora sa onim što je potrebno napraviti u budućnosti. Bit će napravljen i kratki rezime novih članova, sa kratkoročnim i dugoročnim ciljevima kluba. Zamolio sam da se predlože ciljevi, misija i vizija, ne samo u tekućoj, nego i narednim sezonama”, kazao je između ostalog Taso.

Kompletno njegovo gostovanje pogledajte u prilogu.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima