back to top

(VIDEO) Sergej Jakirović: Kad sam pogledao statistiku utakmice protiv Sloge, bilo mi je odmah jasno zašto smo izgubili

Drugi upravo čitaju

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović komentarisao je za klupsku stranicu meč protiv Sloge i najavio je meč protiv Igmana u narednom kolu Premijer lige BiH.

“Imamo više poraza nego u Evropi, a isto utakmica. To govori o koncentraciji i fokusu. Dobro smo ušli, trebali povesti, ali smo onda počeli darivati. Iz jednog kornera, a dva su bila na utakmici, napravili smo niz grešaka što je dovelo do gola. Znao sam da će biti teško, protivnik se mobilizira, nije lako probiti i zabiti. Imali smo jalovi posjed, ali bez konkretnosti i učinka. Vidio sam poslije utakmice statistiku, nismo imali nijedan šut u okvir gola i zbog toga je sasvim jasno što smo izgubili. Dobro smo analizirali ovaj meč i okrećemo se Igmanu”, kazao je Jakirović.

Objasnio je da njegov tim ne smije tražiti alibije za ovaj poraz.

“Nedostajalo je kvalitetnih ubačaja, a i ono što je prošlo, njihova odbrana je dobro iskontrolisala. Ne smije biti alibija, ne smijemo se vaditi. Promijenili smo četiri igrača u odnosu na utakmicu protiv Posušja, uveli još novih pet. Zato sam rekao da ne može biti umora. Nismo dobili dodatni impuls, iako mijenjamo da bismo bili isti ili bolji, ovaj put to nismo dobili”, istakao je trener Zrinjskog.

Na usporedbu ove utakmice sa onom odigranom protiv Radnika prošle sezone, kada je Zrinjski poražen 1:0 nakon čega je počela nevjerovatna serija mostarskog tima, Jakirović kaže da nisu potpuno za poređenje.

“Slično je, ali puno smo više bili opasni u Bijeljini, puno više šutirali. Njihov golman je bio igrač utakmice, ovaj put nije bilo tako. Sada nas čeka peta utakmica u 15 dana, moramo biti maksimalno fokusirani i ne smijemo tražiti alibije”, objasnio je Jakirović.

Govorio je i o kadrovskim promjenama unutar ekipe.

“Barišić i Bilbija odigrali su sve utakmice od početka sezone 90 minuta, i u dogovoru sa Barišićem koji je osjetio zamor ostavili smo ga kući. Gledao je utakmicu, imali smo o čemu pričati nakon nje. Bekića smo također ostavili van kadra zbog jednog udarca koji je dobio protiv Posušja. Nije imalo smisla riskirati, a njih dvojica će biti na raspolaganju u nedjelju. Mario Tičinović trenira, sutra ćemo procijeniti hoće li igrati. Puno je bio van kadra, a valjalo bi da se vrati što prije, jer pravi razliku na kojoj god poziciji da igra. Danas sam dobio informaciju da će Zubairu nakon reprezentativne pauze ući u konkurenciju i to će svakako biti dobro za ekipu”, istakao je trener Mostaraca.

Pun je riječi hvale za Igman.

“Igman u nekim utakmicama nije mazio rezultat kad se pogleda kako su igrali. Statistika pokazuje da puno lakše igraju protiv favorita, a ove neke utakmice koje su bile li-la su igrali neriješeno ili su minimalno izgubili i to je dovoljno da nas poziva na oprez. Imaju dvije pobjede zaredom, pobijedli su ranije Sarajevo, igrali neriješeno sa Veležom i jasno je da nas čeka teška utakmica”, kazao je Jakirović, govoreći i o reprezentativnoj pauzi koja slijedi:

“Sigurno će dobro doći odmor, mada nismo mi sad toliko umorni, nismo tamo negdje kopali. Ipak, dobro će nam doći da malo zaliječimo rovitosti koje imamo, a da napravimo i mali mikrociklus priprema nakon odmora. Poslije neće biti vremena za to”.

Za kraj je komentarisao trener Zrinjskog i izjednačenost Premijer lige BiH.

“Ova liga je izjednačena, svako svakoga može dobiti. Svi ovi koji prognoziraju većinom promaše. Bit će više poraza nego prošle sezone, mi već sada imamo tri. Svaku utakmicu moraš biti na maksimumu i maksimalno ispoštovati sve što se dogovoriš i imati u tom momentu malo sreće da bi nekog dobio. Sve ekipe su napredovale, očekujem zanimljivu i uzbudljivu sezonu, pogotovo sad kad je sve natrpano na jesen. Naravno, sve će se odlučivati na proljeće”, poručio je Jakirović za kraj.

 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima