back to top

(VIDEO) Amar Osim: Na ovakvom terenu se samo ovako moglo igrati, a uz malo sreće bi pobijedili, realno…

Drugi upravo čitaju

Trener Veleža, Amar Osim, prokomentarisao je jučerašnji remi između svoje ekipe i Sloge koji se igrao na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli u sklopu 19. kola m:tel Premijer lige BiH, a konačan rezultat ovog susreta je glasio 2:2.

U izjavi za zvaničnu klupsku televiziju, Osim se, prije svega, zahvalio ljudima iz GOŠK-a, na čelu sa Lujom Ilićem i gospođom Mirom i njenim mužem, koji su sve vrijeme bili na usluzi Mostarcima i učinili sve što je u njihovoj moći da se oni u Gabeli osjećaju kao pravi domaćini.

Bez obzira na to što ne igramo na svom terenu, ovdje smo u devet utakmica neporaženi i jedina smo ekipa, uz Široki, koja nije poražena “kući”. GOŠK nam je izašao u susret jer će oni sutra igrati na ovom terenu. Također, moram se zahvaliti i našim igračima koji su, ne samo danas, nego i tokom cijele polusezone, u jako teškim uslovima radili. Nisu se žalili, pokušali su dati sve od sebe i nije bilo jednostavno za njih jer su navikli na puno bolje uslove treninga i utakmica, ali i oko kluba, kazao je Osim.

Osim se potom osvrnuo na samu utakmicu protiv Sloge, te je dodao kako su se obje ekipe borile koliko su mogle po teškim uslovima za igru.

Realno, mi ne možemo biti zadovoljni rezultatom jer smo imali puno više šansi, odnosno puno veću inicijativu nego što je imala Sloga, koja je pokazala da je neugodna i da može iz nekih prilika napraviti puno. Što se tiče borbenosti i zalaganja, nemamo šta zamjeriti našim igračima, kazao je Osim, a potom dodao:

Na ovakvom terenu se samo ovako moglo igrati, a uz malo sreće bi pobijedili, realno… Samo sreća je ovdje bila faktor koji odlučuje. Oni su zabili dva nevjerovatna gola. Na ovakvom terenu kad opališ s 30 metara, a ona završi pod prečkom. Mi smo se morali potruditi da zabijemo dva gola, ali stvarno nemamo šta zamjeriti igračima tokom cijele polusezone, a posebno danas po ovako teškom terenu. Dali su sve od sebe, pa smo na kraju nagrađeni jednim bodom jer smo u jednom trenutku čak i gubili. Nismo zadovoljni jer smo mislili da ćemo pobijediti, ali na ovakvom terenu i uslovima,  ne pobjeđuje bolji, nego onaj koji ima malo više sreće. To je to.

 

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Možda te zanima