back to top

VELIKA GREŠKA JUVENTUS KOŠTALA POBJEDE: VAR I SUDIJE NISU VIDJELI JEDNOG IGRAČA

Drugi upravo čitaju

U nastavku se Juventus uspio vratiti. Prvo je Gleison Bremer u 51. minuti pogodio za 1:2, a onda je uslijedila nevjerovatna završnica.

Alex Sandro izborio je penal za Juventus u 92. minuti, kojeg je Leonardu Bonucciju obranio Luigi Sepe. Ipak, Bonucci je iz odbijene lopte pogodio za 2:2 u 93. minuti. Dvije minute kasnije torinski klub dolazi u vodstvo preko Arkadiusza Milika poslije kornera. Milik je gol proslavio skidanjem dresa, za što je dobio drugi žuti karton od suca Mattea Marcenara. 

Tada na scenu stupa VAR. Naime, prilikom Milikova udarca glavom, Leonardo Bonucci nalazio se u ofsajdu iz kojeg je ometao Salernitaninog golmana Sepea.

I zaista, kada se povukla linija, Bonucci je za nekoliko centimetara bio u nedozvoljenoj poziciji. Međutim, talijanski suci brutalno su pogriješili. Nisu vidjeli Salerinitanog Antonija Candrevu, koji je branio korner.

VELIKA GREŠKA JUVENTUS KOŠTALA POBJEDE: VAR I SUDIJE NISU VIDJELI JEDNOG IGRAČA

I opet, kada se podvuče linija, tada Bonucci više nije u ofsajdu. U Juventusu su to odmah shvatili i nastao je metež. Umalo je došlo do tučnjave u nekoliko navrata. Sudija Marcenaro isključio je domaćeg trenera Massimiliana Allegrija i ofenzivca Juana Cuadrada, a kod gostiju je isključen kapiten Federico Fazio.

Uslijedila je paljba Juventusovih igrača na društvenim mrežama. Milik je napisao da je ostao bez teksta, a Juan Cuadrado piše o sramoti.

Juventusov trener Allegri jedva se smirio nakon utakmice:

  • Žao mi je samo jer smo htjeli vidjeti sliku u kojoj se vidi Candreva prilikom našeg kornera. Ne možete to vidjeti na slikama koje su nam dali na terenu.

Ispostavilo se na kraju i da je Candrevin gol za 1:0 gostiju upitan. Prilikom centaršuta Salernitaninog veterana lopta je napucala u ruku nakon čega se odbila u mrežu Juventusa.

Nakon šest kola torinski je sastav osmi i bez poraza. U sljedećem kolu Juventus gostuje kod Monze. Salernitana je deseta, a u sljedećoj utakmici dočekuje Lecce.

Video pogledajte i OVDJE.


Izvor: hayat.ba

Možda te zanima